In de verpakkingssector zijn veel verschillende manieren om dozen dicht te maken, zoals bijvoorbeeld het tapen of omsnoeren van dozen. Veelal is het doel van deze handelingen dat de goederen veilig en in perfecte conditie aankomen bij uw klant. In dit artikel bespreken we veelgebruikte dozensluiters.

Het tapen van dozen

Het aanbrengen van plakband of tape op een doos of andere verpakkingseenheid wordt meestal tapen genoemd. Deze manier van het sluiten van dozen kan zowel handmatig als machinaal ingezet worden. In het geval van het handmatig aanbrengen van tape wordt een hand-afroller gebruikt die licht en flexibel is. Voor grotere volumes wordt meestal voor een tafeldispenser of machinale dozensluiter gekozen.

Het omsnoeren van dozen

Een andere manier van het sluiten en vastbinden van dozen is het omsnoeren van goederen en ladingen. Deze manier van vastbinden maakt geen gebruik van verpakkingstape of plakband maar van omsnoeringsband. Omsnoeren wordt vaak gebruikt bij gestapelde dozen op pallets maar er zijn ook oplossingen beschikbaar om dozen te omsnoeren.

Apparaten en machines

Zoals eerder aangegeven in dit artikel zijn er handmatige en machinale dozensluiters maar ook tafeldispensers worden veel gebruikt. Makkelijk, flexibel en goedkoop zijn de handafrollers voor tape en spanners voor omsnoeringsband. Voor grotere aantallen dozen of veel voorkomende afmetingen op een vaste werkplek zijn dispensers of machines aan te raden. Zo is een tafeldispenser of verticale omsnoeringsmachine ideaal voor het omsnoeren of tapen van kleine of middelgrote verpakkingen. Veelal wordt hier nog wel vaak handmatige input verwacht. Voor het echte grote werk en snel en eenvoudig sluiten en omsnoeren van verpakkingen kunt u het beste kiezen voor semi- of volautomatische dozensluiters of omsnoeringsmachines. Voor een automatische omsnoeringsoplossing is veelal geen operator meer nodig die handmatige handelingen uitvoert.

Welke dozensluiter past bij mijn verpakkingsproces

Wilt u meer informatie over ons aanbod aan dozensluiters en omsnoeringsmachines neem dan contact op met ons. Onze experts voorzien u graag van deskundig advies. Zij zijn te bereiken op telefoonnummer +31(0) 85 077 8387 of e-mail: info@reisopack.nl