Polypropyleen (PP) omsnoeringsband kan gebruikt worden bij het stevig omsnoeren van pallets, waar niet al te zware producten op gestapeld staan. PP band wordt gemaakt van het elastische materiaal thermoplastisch polymeer polypropyleen. Door de veerkrachtigheid staat er altijd genoeg spanning op de goederen. Polymeer polypropyleen is een stuk goedkoper materiaal dan alternatieve soorten, wat het omsnoeringsband automatisch ook een stuk voordeliger maakt. Daarnaast is ons PP band van hoge kwaliteit, waardoor deze niet verslijt tijdens het omsnoeren. Hierdoor komt uw omsnoeringsmachine nooit stil te staan door bevuiling. Bekijk ons volledige assortiment van PP omsnoeringsband hieronder!

Alle voordelen van polypropyleen omsnoeringsband

Binnen de verpakkings- en transportwereld wordt het vaakst gekozen voor PP band bij het omsnoeren van pallets met goederen. Dit heeft voornamelijk te maken met de goede prijs- kwaliteitsverhouding. In vergelijking met andere omsnoeringsbanden, is PP band een stuk voordeliger. Dit laat zich echter niet merken aan de kwaliteit; ook met PP omsnoeringsband staan goederen stevig verpakt op een pallet, klaar om vervoerd te worden. Door de hoge elasticiteit van polymeer polypropyleen, komt er een hoop spanning te staan op de band, wat de lichte goederen stevig vastzet zonder de verpakkingen te beschadigen. Het omsnoeringsband is zowel handmatig als machinaal toe te brengen, geschikt voor horizontale en verticale omsnoeringsmachines.

Kwalitatieve รฉn duurzame keuze

Voor uw omsnoeringsmachine is het erg belangrijk om omsnoeringsband van hoge kwaliteit te gebruiken, omdat deze anders de bindkop van de machine kan vervuilen. Vervuiling vermindert de kwaliteit van de omsnoeringsmachine en kan zelfs voor een defect zorgen. Daarnaast is omsnoeringsband van polypropyleen ook nog eens een duurzame keuze, omdat deze geschikt is om te recyclen. Dit maakt het omsnoeringsband een duurzame keuze voor zowel uw machine als voor het milieu! Gemakkelijker uw omsnoeringsband bewaren voor recycling? Bekijk dan onze omsnoeringsversnipperaar.

Verschil tussen PP band en PET band

Bij Reisopack Nederland kunt u terecht voor meerdere varianten omsnoeringsband, zo ook voor polyester omsnoeringsband (PET band). Waar PP band juist geschikt is voor de omsnoering van pallets met lichtere goederen, kunt u PET band juist gebruiken bij de omsnoering van zwaardere goederen.

Omsnoeringsband kopen bij Reisopack Nederland

Wilt u voortaan gebruik maken van PP band, of een andere soort omsnoeringsband? Dan kunt u terecht bij Reisopack Nederland. Ons omsnoeringsband is per losse rol of per pallet te bestellen. Twijfelt u nog welke omsnoeringsband beter geschikt is binnen uw productieproces? Neem dan contact op met onze specialisten via het contactformulier of +31(0) 85 077 8387.