PP omsnoeringsband wordt gemaakt van de thermoplastische polymeer polypropyleen. Dit materiaal kan ideaal gebruikt worden voor het stevig omsnoeren van pallets met daarop goederen die niet al te zwaar zijn, zodat deze veilig getransporteerd kunnen worden. Polypropyleen is vergeleken met andere materialen vrij goedkoop. Dit maakt PP omsnoeringsband al snel een hele voordelige keuze!

PP omsnoeringsband gebruiken

PP omsnoeringsband staat bovenaan de lijst van het meest gebruikte omsnoeringsmateriaal binnen de verpakkings- en transportwereld. Dit komt door de goede prijs-kwaliteit van het product. Voor een relatief goedkope prijs krijgt u perfect omsnoeringsband om lichtere goederen een stevig vervoer te geven. PP omsnoeringsband heeft een hogere elasticiteit dan andere omsnoeringsbanden, waardoor er veel spanning op de band staat. Ons PP omsnoeringsband is door het lichte gewicht erg gemakkelijk in gebruik en kan zowel handmatig als via een machine aangebracht worden. PP omsnoeringsband kan zowel door horizontale als verticale omsnoeringsmachines aangebracht worden.

Verschillen tussen PP omsnoeringsband en PET omsnoeringsband

Een alternatief voor polypropyleen omsnoeringsband is polyethyleentereftalaat omsnoeringsband (PET). Naast PP band is er ook PET band beschikbaar. PET omsnoeringsbandis van een sterker materiaal gemaakt, waardoor deze gebruikt kan worden voor goederen met een zwaar gewicht. Dit zie je echter ook terug in de prijs van omsnoeringsband van dit materiaal. Wij raden onze klanten dan ook aan om PP omsnoeringsband te gebruiken voor lichte goederen en PET omsnoeringsband voor zwaardere goederen.

Goede kwaliteit PP omsnoeringsband

Voor een goede werking van uw omsnoeringsmachine is het belangrijk om omsnoeringsband van een hoge kwaliteit te gebruiken. Niet heeft de kwaliteit van uw omsnoeringsband effect op het proces van omsnoeren van goederen, doordat deze bijvoorbeeld kan scheuren, maar ook voor de werking van uw omsnoeringsmachine. Een omsnoeringsband met een slechte kwaliteit kan de bindkop van uw omsnoeringsmachine namelijk vervuilen, waardoor de kwaliteit achteruitgaat of de machine zelfs defect kan raken. Bij Reisopack verkopen wij PP omsnoeringsband met een hoge kwaliteit en voldoende meters. Zo kunt u voor een lange tijd vooruit!

Recyclen van PP omsnoeringsband

Polypropleen is net als polyethyleentereftalaat een duurzame materiaalsoort, omdat deze beide geschikt zijn om te recyclen. Dit komt omdat beiden materialen van plastic zijn gemaakt. Dit maakt omsnoeringsband niet alleen een efficiënte en veilige keuze, maar ook nog eens erg milieubewust!

PP band kopen bij Reisopack

Overweegt u om uw transportprocessen te verbeteren met behulp van PP omsnoeringsband? Neem dan gerust contact op met onze specialisten door het contactformulier in te vullen. Als u liever direct contact wilt, kunt u ons bellen via +31(0) 85 077 8387.