De sierteelt is een industrie in de glastuinbouwsector die zich bezighoudt met de productie en verkoop van bomen, planten en bloemen. Binnen de sierteelt is de trend dat steeds meer producten worden verpakt in dozen en worden vervoerd op pallets. In vergelijking met de traditionele manier van het verpakken en transporteren van deze goederen, vereist dit een andere manier van werken. Om de producten veilig te transporteren heeft Reisopack een breed aanbod aan omsnoeringsmachines voor de sierteelt.

Introductie van omsnoeringsmachines in de sierteelt

In de glastuinbouwsector is omsnoeren al ruim 20 jaar een bekende techniek om goederen veilig te vervoeren. Deze verpakkingstechniek werd binnen de glastuinbouw voor het eerst toegepast in de groente- en fruitteelt. Binnen de sierteelt werd deze techniek weinig toegepast, omdat de traditionele manier van transport vaak op karren plaatsvindt en niet op pallets. Echter is daar nu verandering in aan het komen. Vele bloemen en planten worden vandaag de dag ook in dozen verpakt, omdat de afnemers hierom vragen. Zij willen dat de producten veilig op een duurzame manier worden getransporteerd. Dit betekent dat steeds meer sierteelt bedrijven willen automatiseren met hun verpakkingsprocessen om zo makkelijker te gaan werken. Reisopack Nederland heeft zich, mede dankzij de kennis en ervaring uit de groente industrie, ook gespecialiseerd in de sierteelt.

Soorten omsnoering in de sierteelt

In de sierteelt kunnen 2 soorten omsnoering worden toegepast. Namelijk het omsnoeren van goederen op pallets en het omsnoeren van de dozen zelf. De reden dat veel bedrijven voor omsnoering kiezen is dat afnemers vragen om producten die zo duurzaam mogelijk worden geteeld en verpakt. Voor het duurzaam verpakken is omsnoeren ideaal, omdat het plastic bespaart ten opzichte van het wikkelen met plastic of het dicht tapen van dozen met plakband. Daarnaast is omsnoeringsband recyclebaar.

Pallet omsnoering in de sierteelt sector

Het omsnoeren van pallets in de sierteelt sector wordt gedaan met pallet omsnoeringsmachines. De dozen worden op de pallet geplaatst en deze kunnen met een volautomatische of een semi-automatische omsnoeringsmachine met of zonder hoeklatten omsnoerd worden. Het soort machine hangt af van de hoeveelheid pallets die getransporteerd worden en of de omsnoeringsmachine vast of mobiel kan zijn.

Dozen binden in de sierteelt sector

Normaliter worden dozen dichtgeplakt met plastic tape. Echter raakt de doos beschadigd wanneer je het tape verwijdert. Een oplossing hiervoor is door de dozen dicht te binden, oftewel te omsnoeren met een bandeermachine. Het omsnoeringsband geeft daarnaast ook extra stevigheid aan de doos.

Reisopack is gespecialiseerd in verpakkingsoplossingen voor de sierteelt

Bent u op zoek naar een verpakkingsoplossing voor in de sierteelt? Of wilt u meer over de verpakkingstoepassingen van Reisopack die in sierteelt gebruikt kunnen worden? Neem dan contact op met onze specialist op via het contactformulier of bel naar Reisopack via +31(0) 85 077 8387.