Pallets omsnoeren met omsnoeringsband of “banding” is het proces waarbij een metalen of plastic band of ander omsnoeringsmateriaal wordt gebruikt om producten samen te voegen, te palletiseren of te bundelen. Omsnoeringsband wordt gebruikt in verschillende industrieën, van het verzenden van grote industriële apparatuur en hout tot het versterken van dozen in e-commerce fulfilmentcentra. Om deze reden zijn er tegenwoordig veel kwaliteiten en soorten materialen op de markt.

Alle 6 resultaten

PET omsnoeringsband 48x groen 11x0.50Nieuw

PET omsnoeringsband 48x groen 11x0.50

leverbaar

ArtikelcodeVP0000013P
MerkSteenks Service
TypeVP0000013 Pallet
Bekijk product
PP omsnoeringsband 52x zwart 12x0.75Nieuw

PP omsnoeringsband 52x zwart 12x0.75

leverbaar

ArtikelcodeVP0000011P
MerkSteenks Service
TypeVP0000011 Pallet
Bekijk product
PP omsnoeringsband 60x zwart 12x0.63Nieuw

PP omsnoeringsband 60x zwart 12x0.63

leverbaar

ArtikelcodeVP0000010P
MerkSteenks Service
TypeVP0000010 Pallet
Bekijk product
PP omsnoeringsband zwart 12x0.63Nieuw

PP omsnoeringsband zwart 12x0.63

leverbaar

ArtikelcodeVP0000010
MerkSteenks Service
TypeVP0000010
Bekijk product
PP omsnoeringsband zwart 12x0.75Nieuw

PP omsnoeringsband zwart 12x0.75

leverbaar

ArtikelcodeVP0000011
MerkSteenks Service
TypeVP0000011
Bekijk product
PET omsnoeringsband groen 11x0.50Nieuw

PET omsnoeringsband groen 11x0.50

leverbaar

ArtikelcodeVP0000013
MerkSteenks Service
TypeVP0000013
Bekijk product

Soorten omsnoeringsband

Omsnoeringsband is tevens verkrijgbaar in veel verschillende sterktes met specifieke kwaliteiten en classificaties. Het is belangrijk om deze kwaliteiten te begrijpen en hoe ze uw materiaalkeuze kunnen beïnvloeden bij het kiezen van uw verpakking. Hoe uw product tijdens transport wordt vervoerd, is van invloed op het beoordelingssysteem en de gebruikte materialen.

De rekbaarheid verwijst naar het vermogen van de banden om uit te rekken en te buigen. Dit kan belangrijk zijn omdat het vermogen van de band om uit te rekken en te herstellen naar zijn oorspronkelijke staat de sterkte kan helpen verbeteren tijdens het eerste omsnoeringsproces.

Met een verscheidenheid aan omsnoeringsmaterialen en toepassingen is het belangrijk om de verschillende soorten omsnoeringsband te begrijpen. De gebruikte materialen zijn er in meerdere sterkteniveaus, evenals rek- en herstelpercentages.

Omsnoeringsband van Reisopack

Reisopack heeft momenteel twee verschillende soorten omsnoeringsbanden in het assortiment. Dit zijn PET (Polyesterband) en PP (Polypropyleen) omsnoeringsbanden. Daarnaast zijn er ook nog staalband en kunststof omsnoeringsbanden verkrijgbaar in de markt.

Rekbaarheid en herstel zijn belangrijk voor lasten die gevoelig zijn voor plotselinge verschuivingen. De beweging zal spanning op het omsnoeringsmateriaal uitoefenen als de last of pallet verschuift. Als het verschuiven plaatsvindt, kan een band uitrekken om de impact van plotselinge traagheidsveranderingen te verminderen. Het rekvermogen van het omsnoeringsmateriaal geeft aan dat de band in zijn oorspronkelijke staat kan terugkeren.

Bevestigingsmiddelen voor kunststof omsnoeringsband

Er zijn veel soorten sluitingen en gespen die kunnen gebruikt worden om plastic banden vast te maken. Net als staalband kunnen metalen gespen worden gebruikt met een krimptang voor zowel handmatige als automatische omsnoeringsmachines. Omsnoeringsgespen zijn gemaakt van metaal, plastic en draad. Sommige sealers vergrendelen het omsnoeringsmateriaal en hebben geen externe gesp nodig. Heat seal dat wordt toegepast door de Reisopack machines kan worden gemaakt met een wrijvings- of warmtelasproces waarbij de banden gedeeltelijk worden gesmolten om samen te vormen.

Reisopack, uw leverancier voor omsnoeringsband

Met een breed assortiment aan omsnoeringsbanden en -toepassingen is het essentieel om het doel van uw omsnoering te begrijpen voordat u zelf de machines en het materiaal kiest. Verstuurt u over korte afstanden? Heeft u minder of meer rek nodig? Reisopack helpt u daarom graag als leveranciers van omsnoeringsband met het beantwoorden van al uw vragen! Als u overweegt om omsnoeringsband aan uw verpakkingsoplossing toe te voegen dan kunt u gerust contact met ons opnemen. Onze deskundige verpakkingsspecialisten staan voor u klaar! Neem vrijblijvend contact met ons op via het contactformulier op de website of bel gerust naar +31 (0) 85 077 8387.