Omsnoering is een methode die wordt toegepast om dozen of goederen te binden, zodat deze op een veilige en effectieve wijze opgeslagen of getransporteerd kunnen worden. Reisopack Nederland levert verschillende type machines voor horizontaal en verticaal omsnoeren. Binnen de sierteelt, groente- en fruitteelt, verpakkings- en voedingsindustrie en logistiek is het plaatsen van omsnoeringsband een cruciale factor voor de bescherming van goederen en het verzekeren van een veilige werkomgeving.

Toepassingen van omsnoeren

Omsnoering kan voor verschillende doeleinden worden toegepast. Zie hieronder een aantal voorbeelden van toepassingen van omsnoeren:

  • Omsnoering van goederen op pallets
  • Afsluiten van kartonnen dozen
  • Papieren afval bundelen
  • Vastzetten kratten met producten
  • Goederen stevig vastzetten voor transport of opslag

Omsnoering met diverse omsnoeringsmachines

Binnen het assortiment van Reisopack Nederland vindt u diverse omsnoeringsmachines waarmee u horizontaal of verticaal kunt omsnoeren. Wij geven onze klanten een advies voor het soort omsnoeringsmachines op basis van welk soort én de hoeveelheid goederen die zij transporteren. Hieronder vindt u een overzicht van verschillende typen omsnoeringsmachines beschikbaar bij Reisopack Nederland.

1. Semi-automatische omsnoeringsmachine

Een semi-automatische omsnoeringsmachine kan efficiënt worden toegepast bij het omsnoeren van pallets met goederen. Deze machine is flexibel in te zetten, aangezien een halfautomatische omsnoeringsmachine in veel gevallen verrijdbaar is. Een semi-automatische omsnoeringsmachine wordt handmatig bediend en wordt voornamelijk toegepast door organisaties zonder al te grote productie.

2. Volautomatische omsnoeringsmachine

Een volautomatische omsnoeringsmachine wordt in de meeste gevallen ingezet binnen een geautomatiseerde productielijn. De machine gaat zelfstandig aan de slag, wat een grote uitkomst biedt voor organisaties die dagelijks een grote hoeveelheid pallets of goederen omsnoert. In sommige gevallen is een automatische omsnoeringsmachine ook verrijdbaar, deze navigeert dan zelfstandig naar de volgende pallet.

3. Bandeermachine

Een bandeermachine wordt ingezet om kleinere goederen van omsnoeringsband te voorzien. Deze machines hebben een erg gunstige prijs/-kwaliteitsverhouding en staan bekend om een gebruiksvriendelijke werkwijze. Bij Reisopack Nederland vindt u zowel halfautomatische als volautomatische bandeermachines.

Verschillende soorten omsnoeringsband

Tijdens het omsnoeren wordt er gebruik gemaakt van omsnoeringsband. Bij ons vindt u twee varianten, namelijk polyester (PET) band en polypropyleen (PP) band. Om het uiterste uit de omsnoering te halen, is het van belang om het juiste omsnoeringsband toe te passen.

Polypropyleen band

PP band wordt gebruikt bij de omsnoering van goederen met een licht tot middelzwaar gewicht. Deze soort omsnoeringsband wordt gemaakt van thermoplastisch polymeer polypropyleen, wat een elastische werking heeft.

Polyester band

PET band wordt toegepast bij de omsnoering van zware goederen. Door het thermoplastische polyester is deze omsnoeringsband elastisch, maar blijft de spanning behouden. Polyester band kan dienen als vervanging voor staalband.

Service en onderhoud bij Reisopack Nederland

Wil u uw goederen stevig omsnoeren? Dan zit u goed met een Reisopack omsnoeringsmachine. Bij Reisopack Nederland leveren we nieuwe en zo goed als nieuwe omsnoeringsmachines, beide geleverd mét garantie. Daarnaast biedt Reisopack Nederland wereldwijd service en ondersteuning voor onderhoud en onverhoopte reparaties. Wilt u geadviseerd worden voor de juiste omsnoeringsmachine? Neem dan contact met ons op door het online contactformulier in te vullen of te bellen naar +31(0) 85 077 8387.