Polyester band, wat ook bekend staat als PET band, wordt gebruikt bij het omsnoeren van goederen met een zwaar gewicht. Dit omsnoeringsband is gemaakt van thermoplastisch polyester, wat deze elastisch maakt, maar er ook voor zorgt dat deze de spanning behoudt. Hierdoor kunt u zonder zorgen uw pallets met zware goederen omsnoeren en veilig transporteren. Daarnaast komt uw omsnoermachine met onze omsnoeringsband nooit stil te staan door vervuiling, omdat het band geen vuil en stof losraakt en achterblijft in de machine.

Voordelen van polyester omsnoeringsband

PET band onderscheidt zichzelf vooral met hoe sterk het is, waardoor het perfect toegepast kan worden om zware goederen die kunnen verschuiven, uitzetten of juist krimpen om te snoeren. Door het elastische materiaal blijft er namelijk altijd een goede spanning op het omsnoeringsband staan. Polyester band kan zelfs met de juiste dikte dienen als een vervanger voor staalband, alleen is PET band niet scherp, waardoor er geen krassen achter worden gelaten op de lading. Daarnaast is polyester omsnoeringsband niet gevoelig voor weersomstandigheden, zoals regen of juist een felle zon. Ook is PET band recyclebaar, omdat deze van kunststof wordt gemaakt. Om uw omsnoeringsband optimaal te recyclen kunt u gebruik maken van een omsnoeringsbandversnipperaar, waarmee u dit omsnoeringsband gemakkelijk in kleine stukjes hakt en verzamelt in een vuilbak.

Verschil PET band en PP band

Reisopack Nederland biedt meerdere soorten omsnoeringsband aan. Naast polyester band, heeft Reisopack Nederland namelijk ook polypropyleen (PP) omsnoeringsband binnen het assortiment beschikbaar. Door het gebruik van verschillende kunststoffen, dienen deze beide voor andere situaties vanwege de verschillende eigenschappen. Zoals eerder gezegd is PET band geschikt voor zware goederen, terwijl PP band juist perfect gebruikt kan worden voor de omsnoering van lichte tot middelzware goederen.

Omsnoeringsband kopen bij Reisopack Nederland

Wilt u uw goederen stevig verpakken met een PET- of PP omsnoeringsband van Reisopack Nederland? Dan kunnen wij u helpen! Onze omsnoeringsband is verkrijgbaar per losse rol of pallet. Als u direct een hele pallet bestelt kunt u niet alleen een tijd vooruit, maar maakt u ook nog eens gebruik van voordeelkorting. Wij hebben omsnoeringsbanden beschikbaar in een groene, witte of zwarte kleur. Bij vragen kunt u contact met ons opnemen via het contactformulier, of door te bellen naar +31(0) 85 077 8387!