Reisopack is uw vertrouwde leverancier van omsnoeringsmachines en wij bieden u zowel automatische als semi-automatische omsnoeringsmachines die zijn ontworpen om de efficiëntie van kunststof omsnoeringsband te verbeteren. Deze banderolleermachines zijn bedoeld om snel en zorgvuldig grotere hoeveelheden verpakking, dozen en andere gestapelde eenheden te verwerken die uw bedrijf dagelijks verwerkt, waardoor de tijd die nodig is om ze handmatig en/of individueel te omsnoeren, wordt verkort.

Reisopack biedt een volledige lijn van plastic omsnoeringsband machines die aan uw behoeften zullen voldoen.

Soorten banderolleermachines

Omsnoeringsmachines worden in de markt soms ook wel banderolleermachines genoemd. Ze zijn ruwweg onder te verdelen in twee soorten: halfautomatisch en automatisch.

De verschillen zijn als volgt:

  • Halfautomatische banderolleermachines zijn veelal gedeeltelijk afhankelijk van de hulp van de operator en zijn over het algemeen nuttig voor omsnoeringstoepassingen met een lager volume. Semi-automatische machines zijn ideaal voor situaties waarin u gemakkelijk een gemiddeld aantal items moet omsnoeren, maar niet het enorme volume heeft dat de aanschaf van een volledig automatisch systeem zou rechtvaardigen.
  • Automatische omsnoeringsmachines kunnen veelal volledig autonoom werken doordat ze uitgevoerd zijn met verschillende sensoren en zeer nauwkeurige componenten. In sommige gevallen kan het nodig zijn dat een operator op een activeringsknop moet drukken. Deze systemen kunnen binnen enkele minuten honderden items vastbinden en omsnoeren. Dit maakt ze ideaal voor industriële toepassingen met grote volumes, waar dagelijks duizenden artikelen snel moeten worden ingepakt.

Machines voor het omsnoeren van pallets en gestapelde goederen met kunststof omsnoeringsband zijn er in automatische en semi-automatische configuraties, en het type machine dat u nodig heeft, hangt af van de exacte toepassingen waarvoor u het gaat gebruiken.

Semi-automatische toepassingen

De meeste semi-automatische omsnoeringsoplossingen van Reisopack vertrouwen op menselijke input in plaats van zeer geavanceerde technologie zoals hierboven beschreven. Dit is ideaal voor situaties waarin u te maken hebt met een breed scala aan verpakking formaten en vormen, aangezien het geen extra tijd kost om aanpassingen aan de specificaties van de machine te maken

Daarnaast zijn ze zeer kosteneffectief, zowel vooraf als qua onderhoud.

Semi-automatische omsnoeringsmachines zijn ideaal voor kleine tot middelgrote toepassingen, zoals;

  • Opslag met kleine volumes
  • Bundelen en omsnoeren op een tafel
  • Andere scenario's waarbij je niet per se bliksemsnelle omsnoering nodig hebt in de loop van de dag.

Automatische toepassingen

Onze automatische omsnoeringsmachines zijn specifiek ontworpen om te werken met minimale menselijke input. Ze zijn uitermate geschikt voor het snel omsnoeren en binden van grote hoeveelheden artikelen van vergelijkbare grootte. Ze kunnen dit doen als een op zichzelf staande machine of als onderdeel van een volledig industrieel systeem zoals een volautomatische productielijn. Sommige modellen kunnen vrijwel zelfstandig functioneren zonder tussenkomst van een operator en met minimaal onderhoud. Als het verwerken van grote volumes van cruciaal belang is voor uw bedrijf, kan een volautomatische omsnoeringsmachine de investering zeker waard zijn.

Neem vandaag nog contact op met Reisopack om te bepalen welk type omsnoeringsmachine u nodig heeft. Als full-service omsnoeringsmachineleverancier kunnen wij u helpen bij het kiezen van het juiste model voor uw specifieke bedrijfstoepassingen.