Wanneer u werkzaam bent binnen de verpakkingsindustrie, bent u vast al bekend met de verschillende soorten omsnoeringsband die hierin gebruikt worden. De poly geweven omsnoeringsband wordt veelvoudig gebruikt, voornamelijk bij het omsnoeren van zware goederen op pallets. Het is niet alleen de sterkste omsnoeringsband gemaakt van plastic, maar door de rekbaarheid is deze ook ideaal voor het omsnoeren van producten die kunnen uitzetten of krimpen. Hierdoor is een poly geweven omsnoeringsband inzetbaar binnen bijna alle sectoren.

Het gebruik van poly geweven omsnoeringsband

Naast de verpakkingsindustrie wordt de poly geweven omsnoeringsband ook aanzienlijk gebruikt binnen de logistieke sector en in magazijnen. Denk hierbij aan het vervoeren van dakpannen, metaalproducten, maar ook voedsel en meubels. Vaak wordt hier gewerkt met gestapelde goederen, in bijvoorbeeld dozen of kratten, die vervolgens op een pallet gebonden worden. Dit maakt het vervoeren van deze goederen niet alleen gemakkelijker, maar ook veiliger voor zowel mens als product. De poly geweven omsnoeringsband is bestand tegen scherpe pallet- en productranden, waardoor kwetsbare goederen zonder probleem vervoert kunnen worden. Daarnaast is deze flexibel, waardoor de poly geweven omsnoeringsband makkelijk de contouren van het product kan volgen.

Waarom kiezen voor poly geweven omsnoeringsband?

De voornaamste reden dat er gekozen wordt voor een poly geweven omsnoeringsband, is dat deze erg sterk is. Dit heeft grotendeels te maken met de productiewijze van de band. Doordat de verschillende draden geweven worden, in plaats van verlijmd, heeft de omsnoeringsband een enorm hoge scheurvastheid. Tevens is de kans op uitrafelen van de polyester draden aan het uiteinde van de band nihil. De geweven structuur zorgt ook voor een hoge treksterkte en elasticiteit, waardoor de poly geweven omsnoeringsband veel langer meegaat ten opzichte van de goedkopere alternatieven. Door deze elasticiteit is het ook mogelijk om de poly geweven omsnoeringsband na te spannen. Hierdoor kunt u gegarandeerd al uw goederen veilig omsnoeren.

Poly geweven omsnoeringsband voor uw omsnoeringsmachine | Reisopack

Reisopack; uw specialist op het gebied van omsnoeren

Bij Reisopack bieden wij u een uitgebreid assortiment omsnoeringsbanden aan die vaak uit voorraad leverbaar zijn. Daarnaast heeft u de keuze om de poly geweven omsnoeringsband per stuk of per pallet te bestellen. Kiest u ervoor om de omsnoeringsband per pallet bij ons af te nemen, dan ontvangt u ook nog eens palletvoordeel! Heeft u nog vragen omtrent de poly geweven omsnoeringsband of één van onze andere producten? Neem dan vooral contact met ons op door een mail te sturen naar info@reisopack.nl of door ons te bellen op +31(0) 85 077 8387. Wij geven u graag een passend advies!