Polyester omsnoeringsband (PET band) is een thermoplastisch polyester materiaal dat wordt gebruikt voor omsnoeren. PET band is geschikt om zware goederen te omsnoeren vanwege zijn karakteristieken. Zo wordt PET band hoofdzakelijk gebruikt in de logistieke sector en opslagmagazijnen waar veel wordt gewerkt met gestapelde goederen, verpakkingen en dozen op pallets. PET band wordt gekenmerkt door zijn sterkte. PET band is elastisch, maar verliest zijn spanning niet. Daarnaast is het omsnoeringsband UV-bestendig en kan het buiten gebruikt worden, omdat het weer het omsnoeringsband niet aantast. Verder si het PET band niet scherp en laat het geen krassen achter.

Waarom polyester omsnoeringsband

Door de eigenschappen van PET band is het geschikt voor het omsnoeren van zware goederen. Zo heeft PET band een hoge sterkte, zelfs zo hoog dat het staalband kan vervangen wanneer het de juiste dikte heeft. Verder is PET band ideaal voor het omsnoeren van ladingen die kunnen verschuiven, uitzetten of krimpen, omdat het band flexibel is. Tot slot is PET band ideaal voor ladingen die gevoelig zijn voor schokken of verschuivingen, omdat de band zijn spanning behoudt.

Verschillen met PP band

Reisopack heeft twee verschillende omsnoeringsband. Dit zijn polyester omsnoeringsband (PET band) en polypropyleen omsnoeringsband (PP band). Het verschil tussen deze soorten zit hem in het soort materiaal. PET band is sterker dan PP band. Daarvoor wordt PP band gebruikt voor het omsnoeren van lichte tot middelzware goederen en PET band voor het omsnoeren van middelzware tot zware goederen. Een ander verschil is de prijs, zo is PP band goedkoper dan PET band.

Recyclen van omsnoeringsband

PET band is net als PP band geschikt voor recycling. Beide soorten band zijn van kunststof en daarom ook recyclebaar. Een handig hulpmiddel hierbij kan de omsnoeringsband versnipperaar zijn. Deze hakt omsnoeringsband in kleine stukjes om ruimte te besparen bij de opslag.

PET band van hoge kwaliteit

Voor de werking van uw omsnoeringsmachine is het belangrijk om de juiste kwaliteit omsnoeringsband te gebruiken, want een lagere kwaliteit omsnoeringsband kan de werking van de omsnoeringsmachine negatief beïnvloeden. Omsnoeringsband van lage kwaliteit kan namelijk breken, vervormen en de bindkop vervuilen. Een vervuilde bindkop kan ervoor zorgen dat de omsnoeringsmachine minder goed presteert. Reisopack Nederland levert uitsluitend een hoge kwaliteit PET omsnoeringsband. Dit PET band heeft veel meters op een rol van het juiste materiaal, zodat u met veel plezier zo lang mogelijk kunt omsnoeren.

Koop PET band bij Reisopack

Als u overweegt om PET band aan te schaffen voor uw omsnoeringsmachine, of als u meer wilt weten? Neem dan contact op met één van onze specialisten via het contactformulier of bel ons op +31(0) 85 077 8387.