Met behulp van een palletwikkelaar of een pallet omsnoeringsmachine is het erg makkelijk om verschillende producten te verzamelen op een pallet. Als u een van deze machines heeft toegevoegd aan uw verpakkingslijn, kunt u er zeker van zijn dat de producten op uw pallets bij elkaar gebonden blijven, zodat deze veilig verzonden of opgeslagen blijven! Bij Reisopack kunt u geen palletwikkelaars vinden, maar wel een nog beter alternatief – namelijk de pallet omsnoeringsmachine! U leest hieronder verder waarom een pallet omsnoeringsmachine de beste keuze is.

Kies een pallet omsnoeringsmachine in plaats van een palletwikkelaar

Een pallet omsnoeringsmachine brengt verschillende voordelen met zich mee, omdat deze machines erg veelzijdig in te zetten zijn. Een omsnoeringsmachine pakt een pallet niet in zijn geheel in, maar voert slechts omsnoeringsband toe op de meest strategische plaatsen. Hierdoor werkt een omsnoeringsmachine niet alleen sneller, maar bespaart deze ook nog eens effectief op de kosten. Onze pallet omsnoeringsmachines zijn beschikbaar in zowel horizontale als verticale types. Daarnaast zijn er ook halfautomatische en volautomatische exemplaren.

Voordelen van een pallet omsnoeringsmachine

Een pallet omsnoeringsmachine kent nog meerdere voordelen ten opzichte van een palletwikkelaar:

1. Voorkom beschadiging

Met een pallet omsnoeringsmachine kunt u er zeker van zijn dat uw producten optimaal beschermd worden tegen mogelijke beschadiging. De pallets worden namelijk strak vastgebonden, waardoor het product op zijn plaats wordt gehouden. Dit komt naast stevigheid, ook de levensduur van bederfelijke en kwetsbare producten alleen maar ten goede. Daarnaast is er een zekerheid dat producten als groenten, fruit en bloemen niet verstikt worden door de strakke folie.

2. Bescherming voor personeel

Niet alleen uw producten worden veilig gehouden met een omsnoeringsmachine, want ook de veiligheid voor het personeel neemt toe. Wanneer pallets niet goed omgesnoerd zijn, is er een kans dat deze omvallen tijdens het transport. Hierdoor kan het personeel verwond raken. Met een pallet omsnoeringsmachine verhoogt u hierdoor de veiligheid op de werkvloer!

3. Besparing van ruimte

Met een pallet omsnoeringsmachine bespaart u een hoop ruimte bij u op de werkvloer, in tegenstelling tot een palletwikkelaar. Doordat een pallet omsnoeringsmachine gebruik maakt van omsnoeringsband, bespaart u een hoop opslagruimte. Rekfolie, dat gebruikt wordt door de meeste palletwikkelaars, neemt een hoop ruimte in beslag in uw afvalcontainer. Dit biedt niet alleen ruimtebesparing, maar scheelt ook nog eens extra kosten aan afvalverwerking.

Niet langer pallets sealen met palletwikkelaar

Een pallet omsnoeringsmachine is een stuk voordeliger dan een palletwikkelaar. Met een omsnoeringsmachine zult u het proces namelijk een stuk sneller laten verlopen. Daarnaast scheelt omsnoeringsband u een hoop rommel, in tegenstelling tot met sealen. Ook is er geen risico meer dat versproducten door verstikking verloren gaan. Neem contact met ons op als u interesse heeft in een palletwikkelaar!