Bundelen, banderolleren of wikkelen is het proces waarbij producten samengevoegd worden. Dit kan eenvoudig met behulp van een palletwikkelaar óf een pallet omsnoeringsmachine. Dankzij het gebruik van een palletwikkelaar óf een pallet omsnoeringsmachine in uw verpakkingslijn kunt u er zeker van zijn dat uw pallets bij elkaar gebonden blijven, waardoor deze veilig kunnen worden verzonden en opgeslagen. Hoewel Reisopack geen palletwikkelaars in het assortiment heeft, hebben wij een beter alternatief voor u! Wij leggen u graag uit waarom de keuze voor een pallet omsnoeringsmachine beter is.

Pallet omsnoeringsmachine in plaats van palletwikkelaar

Een pallet omsnoeringsmachine kan op talrijke manier werken. U kunt kiezen voor een horizontale of verticale pallet omsnoeringsmachine en daarnaast is er nog de keuze tussen een halfautomatische en een volautomatische bediening. Doordat een omsnoeringsmachine niet de gehele pallet inpakt, maar slechts omsnoeringsband op strategische plaatsen aanbrengt, werkt deze sneller en meer kosteneffectief.

Voordelen van een pallet omsnoeringsmachine

Naast het feit dat een pallet omsnoeringsmachine meer tijdsefficiënt is dan een palletwikkelaar, zijn er nog een drietal andere voordelen verbonden aan het kiezen voor een pallet omsnoeringsmachine:

1. bescherming tegen beschadiging

Een van de belangrijkste voordelen die een pallet omsnoeringsmachine kan bieden, is dat uw product optimaal beschermd is tegen beschadiging. Doordat de pallets strak worden vastgebonden en het product op zijn plaats wordt gehouden, komt dit de levensduur van bederfelijke en kwetsbare producten tijdens het transport ten goede. Dit, zonder het risico te lopen het product (zoals groenten, fruit, bloemen, etc.) te verstikken.

2. bescherming van personeel

Het omsnoeren van uw pallets met omsnoeringsband beschermt niet alleen het product, maar ook uw medewerkers. Wanneer producten niet goed vastzitten, bestaat de kans dat deze omvallen tijdens het transport en uw personeel verwonden. Met behulp van een pallet omsnoeringsmachine beveiligt u uw producten en verhoogt u de veiligheid op de productievloer. En, dit zonder dat de vloer vol ligt met afgedankt verpakkingsmateriaal.

3. ruimtebesparend

Tevens een belangrijk voordeel is de ruimte die u kunt besparen door het werken met een pallet omsnoeringsmachine. Een pallet omsnoeringsmachine maakt gebruik van omsnoeringsband om uw pallets te omsnoeren. Dit is een stuk meer ruimtebesparend dan bijvoorbeeld de rekfolie die bij een palletwikkelaar wordt gebruikt, aangezien het minder ruimte in beslag neemt in de afvalcontainer. Dit bespaart u tevens geld, want u hoeft minder afval af te voeren.

Pallets omsnoeren in plaats van sealen

Het omsnoeren van uw pallets is een stuk voordelig dan het sealen met een palletwikkelaar. Niet alleen zorgt een pallet omsnoeringsmachine ervoor dat het proces een stuk sneller gaat, maar het bespaart, in tegenstelling tot sealen, ook een hoop rommel bij het uitpakken. Bovendien bestaat er met sealen het gevaar dat versproducten verstikt raken, waardoor het product verloren gaat. Deze nadelen zijn bij een pallet omsnoeringsmachine niet aan de orde.