Een pallet omsnoeringsmachine wordt ingezet voor het aan elkaar binden van meerdere pallets. De machine, welke geïntegreerd kan worden in een verwerkingslijn, kan gebruikt worden in verschillende sectoren, zoals de sierteelt, groente- en fruitteelt, verpakkingsindustrie, voedingsindustrie en de logistiek en industrie. Reisopack heeft een ruim aanbod van zowel volledig automatische als semi-automatische pallet omsnoeringsmachines. Reisopack Nederland levert voornamelijk horizontale modellen, maar heeft ook een verticaal model in het assortiment. Hieronder kunt u onze top 5 pallet omsnoeringsmachines bekijken.

Top 5 pallet omsnoeringsmachines

1. Reisopack 2905

Deze automatische omsnoeringsmachine bevat een hoeklattenautomaat. Dit is de meest gebruikte machine die automatisch pallets kan omsnoeren. De machine kan in een verwerkingslijn worden geplaatst of als zelfstandige omsnoeringsmachine worden gebruikt. Deze machine omsnoert drie omsnoeringsbanden, inclusief hoeklatten, in zo’n 65 seconden.

2. Reisopack 2915

Dit is een automatische omsnoeringsmachine inclusief hoeklattenautomaat. De machine bevat meerdere palletplakken, waarmee meerdere pallets omsnoerd kunnen worden. Hierdoor kan de machine uit zichzelf blijven omsnoeren. Daarnaast rijdt de Reisopack 2915 automatisch naar de volgende pallet, om deze ook te omsnoeren. U kunt deze omsnoeringsmachine het best inzetten als er veel pallets omsnoerd dienen te worden.

3. Reisopack 2830

De Reisopack 2830 is een semi-automatische omsnoeringsmachine en eveneens de meest verkochte machine binnen ons assortiment. Dit komt voornamelijk door de hoge prijs-kwaliteit verhouding die deze machine heeft. Het is een flexibele omsnoeringsmachine, die eenvoudig te verplaatsen is. De Reisopack 2830 heeft een hoeklattenmagazijn, zodat het omsnoeringsband gemakkelijk aangebracht kan worden rondom de pallet. Dit is de perfecte omsnoeringsmachine voor een organisatie waarbij er minder dan dertig pallets per dag worden omsnoerd. Bij een hogere hoeveelheid, raden wij een automatische omsnoeringsmachine aan. Deze machine kan eventueel ook op een schuifslede worden gezet, zodat deze gebruikt kan worden in een verwerkingslijn.

4. Reisopack 2903

De Reisopack 2903 is een automatische omsnoeringsmachine. In principe is dit hetzelfde model als de Reisopack 2905, alleen heeft deze variant geen hoeklattenautomaat. Dat maakt deze omsnoeringsmachine geschikt voor pallets die geen hoeklatten hebben om te laten omsnoeren. Dit zijn meestal pallets met daarop zware objecten gestapeld, zoals vaten en grote kisten.

5. Reisopack 2905 High Speed

Deze omsnoeringsmachine is de snellere versie van de Reisopack 2905. De Reisopack 2905 High Speed is sneller gemaakt door een paar kleine aanpassingen, waardoor deze variant drie banden en hoeklatten kan omsnoeren binnen 52 seconden. Deze machine wordt gekozen in verwerkingslijnen, waar een heel groot aantal pallets door de machine heen moeten. Deze machine is constant aan het omsnoeren.

Voordelen pallet omsnoeringsmachines

Een pallet omsnoeringsmachine heeft als voordeel dat pallets stevig bij elkaar gebonden blijven en veilig getransporteerd kunnen worden, waardoor de kans op schade tijdens het transportproces aanzienlijk wordt verlaagd.

Volautomatische of semi-automatische pallet omsnoeringsmachine?

Bij Reisopack Nederland hebben we zowel volatuomatische als semi-automatische omsnoeringsmachines beschikbaar. Indien u enkel lage volumes omsnoert, volstaat een semi-automatische omsnoeringsmachine uitstekend. Bij een semi-automatische omsnoeringsmachine rijdt de operator de machine naar de pallets, waarna de operator deze handmatig omsnoert. Een volautomatische omsnoeringsmachine is geschikt wanneer er hoge volumes dienen te worden omgesnoerd. Hier is enkel handmatige arbeid vereist bij het selecteren van de machine instellingen aan het controlepaneel. Onze volledig automatische modellen worden regelmatig ingezet in productielijnen.

Horizontaal of verticaal omsnoeren?

Wij leveren zowel horizontale als verticale omsnoeringsmachines. Waar pallets bij horizontale omsnoeringsmachines in de breedte worden omgesnoerd, worden ze bij verticale omsnoeringsmachines in de lengte omgesnoerd.

Horizontale omsnoeringsmachines worden o.a. ingezet voor het vastbinden van goederen die op een pallet staan. De horizontale modellen kunnen ook hoeklatten plaatsen, om de pallets in een rechtere lijn vast te binden en van extra stevigheid te voorzien. Verticale omsnoeringsmachines kunnen gebruikt worden voor het bundelen van goederen of bij het vastbinden van goederen aan een pallet, om te voorkomen dat deze niet van de pallet afrollen.

Pallets binden in plaats van sealen

Het binden van pallets kent enkele voordelen ten opzichte van sealen. Zo bespaart een pallet omsnoeringsmachine u veel tijd. Bovendien zorgt het voor minder rommel tijdens het uitpakken. Ook kunnen versproducten sneller verloren gaan bij het sealen, doordat ze verstikt raken. Een pallet omsnoeringsmachine van Reisopack is dus de ideale machine voor wanneer u uw pallets wilt binden!

Pallet omsnoeringsmachines bij Reisopack Nederland

Bij Reisopack Nederland bent u aan het juiste adres wanneer u een pallet omsnoeringsmachine wilt kopen, huren of leasen. Bovendien staan we voor u klaar om uw machine te repareren of voor een onderhoudsbeurt. Neem gerust geheel vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.