Voor het omsnoeren van pallets inclusief goederen heeft Reisopack Nederland een ruim assortiment aan pallet omsnoeringsmachines beschikbaar. Een pallet omsnoeringsmachine kan horizontaal of verticaal omsnoeren op automatische of semi-automatische wijze. Deze omsnoeringsmachines kunnen worden geïntegreerd in automatiseringslijnen. Daarnaast zijn de machines ook leverbaar in een mobiele variant of kunnen ze als stand-alone machine worden gebruikt.

Voordelen van pallet omsnoeringsmachines

Pallet omsnoeringsmachine zorgen ervoor dat de lading die op de pallet staat wordt omsnoerd met omsnoeringsband. Dit is makkelijker dan het handmatig binden van de lading met plastic tape of touw. Door te omsnoeren is de lading goed gezekerd en kan deze veilig getransporteerd worden zonder dat de lading van de pallet afschuift. Daarnaast heeft omsnoeren als voordeel dat het plastic bespaart ten opzichte van het wikkelen van de lading met plastic.

Verticale en horizontale omsnoeringsmachines

Afhankelijk van het type lading kan ervoor gekozen worden om deze horizontaal of verticaal te binden. Horizontale pallet omsnoeringsmachines binden de lading in de breedte, oftewel horizontaal zoals de naam zegt. Voor de stabiliteit is het mogelijk om hier eventueel hoeklatten bij te gebruiken. Verticale pallet omsnoeringsmachines binden de lading in de lengte, oftewel verticaal. Deze machines zijn voor beide toepassingen beschikbaar in een automatische en semi-automatische variant.

Automatische of semi-automatische omsnoeringsmachines

Voor het omsnoeren van pallets kan er gebruik worden gemaakt van een automatische of semi-automatische pallet omsnoeringsmachine. Bij een automatische omsnoeringsmachine wordt de pallet volledig zelfstandig omsnoerd. Bij een semi-automatische omsnoeringsmachine dient de pallet door een operator te worden omsnoerd. De operator loopt het omsnoeringsband om de lading heen waarna de machine deze vastbind. Afhankelijk van het aantal om te snoeren pallets kiest u voor een bepaalde machine.

Opstelling van de machine

Een pallet omsnoeringsmachine kan worden geïntegreerd in een automatische verpakkingslijn. Het is mogelijk dat de machine ook wordt aangestuurd vanuit deze lijn, zodat deze volautomatisch kan werken. Verder is de pallet omsnoeringsmachine beschikbaar in een verrijdbare variant, zodat u vanaf meerdere plekken pallets kunt omsnoeren. Ook kan de machine als stand-alone worden gebruikt.

Omsnoeren met hoeklatten

Bij een horizontale pallet omsnoeringsmachine kan er voor de stabiliteit gekozen worden om hoeklatten te plaatsen. Bij een automatische omsnoeringsmachine doet een hoeklattenautomaat dit zelfstandig. Bij een semi-automatische omsnoeringsmachine dient de operator dit zelf te doen.

Zelf pallets omsnoeren

Bent u geïnteresseerd in de aanschaf van een pallet omsnoeringsmachine? Neem dan contact op met een van onze specialisten via +31(0) 85 077 8387 of vul het online contact formulier in.