Als u op zoek bent naar een machine die pallets met geladen goederen kan omsnoeren, dan heeft u waarschijnlijk een pallet omsnoeringsmachine nodig. Deze machines zijn verkrijgbaar in een breed scala aan opties, van handmatig tot automatisch omsnoeren. Daarnaast kunnen ze ook geïntegreerd worden in (volledig geautomatiseerde) verpakkingslijnen. Een pallet omsnoeringsmachine kan een grote impact hebben op de kostenbesparing van een bedrijf.

Wat is een pallet omsnoeringsmachine?

Het beveiligen van producten en pakketten kan een noodzakelijke stap zijn in de toeleveringsketen van verzend- en opslagbedrijven. Palletband, ook wel banderolleren of bundelen, is het proces van het samenvoegen van producten. Door gebruik te maken van een pallet omsnoeringsmachine kan een bedrijf er zeker van zijn dat hun producten in één stuk goed worden verzonden en opgeslagen. Een pallet omsnoeringsmachine kan op verschillende manieren werken. Er zijn machines die een band horizontaal of verticaal om pallets en producten kunnen spannen, maar er zijn ook machines die beide kunnen. Daarnaast zijn er ook verschillende manieren om een pallet omsnoeringsmachine te bedienen; handmatig, halfautomatisch of volautomatisch.

De voordelen van werken met pallet omsnoeringsmachines

Bij de keuze voor een pallet omsnoeringsmachine zijn er drie voordelen die u in gedachten kunt houden;

  1. Uw product is beschermd tegen beschadiging

    Tijdens transport of opslag is een van de belangrijkste voordelen die palletband kan bieden, dat het de producten op hun plaats houdt. Omdat de producten zijn vastgebonden, komt dit de levensduur van de producten ten goede tijdens het transport, omdat ze niet kunnen verschuiven en beschadigd raken.

  2. Gezondheid en veiligheid van werknemers

    Als producten niet goed zijn vastgezet, bestaat de kans dat ze tijdens het transport omvallen en uw personeel op de productievloer verwonden. Het beveiligen van uw producten met palletband vermindert het risico op verwondingen en verhoogt de veiligheid op de productievloer als het product door de supply chain gaat.

  3. Bespaar ruimte

    Een belangrijk voordeel van het werken met pallet omsnoeringsmachines is de ruimte die u kunt besparen op het opslaan van verpakkingsmateriaal. Een pallet omsnoeringsmachine gebruikt omsnoeringsband die veel minder vloeroppervlak inneemt in vergelijking met alternatieve zekeringsmethoden zoals palletwikkels of rekfolie. Vanwege deze kleinere voetafdruk kan een rol omsnoeringsband enkele duizenden meters materiaal leveren terwijl het minder ruimte inneemt in een magazijn.

Neem contact op met Reisopack B.V.

Wilt u meer informatie over onze pallet omsnoeringsmachines en verpakkingsoplossingen dan kunt u ons bereiken door ons een e-mail te sturen: [email protected] of ons te bellen op: +31(0)85 077 8387. Een van onze experts helpen u graag verder.