Bij Reisopack hebben we diverse omsnoeringmachines in het assortiment die horizontaal en verticaal pallets kunnen omsnoeren. Maar wist u al dat we ook een gemodificeerde Reisopack 2820 kunnen leveren die beide kan uitvoeren? Deze aangepaste Reisopack 2820 hebben we onlangs mogen leveren aan Banken Champignons, een klant die wereldwijd champignons distribueert en verkoopt. Dit ketenbedrijf teelt, oogst, bewerkt en verpakt bijna dagelijks een breed assortiment champignons voor de wereldwijde handel. Een proces waar veel pallets (met dozen) gebruikt worden die goed omgesnoerd dienen te worden voor transport.

Flexibel en mobiel

Met de aanschaf van de aangepaste Reisopack 2820 is Banken Champignons in staat om pallet omsnoeringswerkzaamheden snel én efficiënt uit te voeren. De flexibele semiautomatische omsnoeringsmachine is eenvoudig in gebruik en binnen vijf minuten heeft de bediener het omsnoeren met deze machine onder de knie. Daarnaast is de omsnoeringsmachine mobiel, waardoor medewerkers de machine eenvoudig naast een pallet of doos kunnen manoeuvreren. Hierdoor worden zij bovendien minimaal belast, aangezien ze niet zelf de zware goederen of pallets hoeven te verplaatsen.

Zowel horizontaal als verticaal omsnoeren

Het grootste pluspunt van de aangepaste Reisopack 2820 is de mogelijkheid om zowel horizontaal als verticaal pallets om te snoeren. Een mogelijkheid die niet veel omsnoeringsmachines bieden. Doordat de kop van de machine een kwartslag gedraaid kan worden, verandert de machine in een verticale omsnoeringsmachine. Met de hand kunt u vervolgens het lint onder de pallet door geleiden en via de bovenkant weer in de kop steken. Het elektrische verhittingssysteem in de kop zorgt dan dat het lint goed gelast wordt voor een veilige en stevige omsnoering.

Is de pallet wat hoger, dan kan de kop verticaal omhoog en omlaag geschoven worden voor de optimale omsnoeringshoogte. Zo kan een pallet omgesnoerd worden op een minimale hoogte van 160 millimeter, tot een maximale hoogte van 2400 millimeter. Het bedieningsgemak zorgt ervoor dat u een pallet met vier hoeklatten en drie bandjes in ongeveer 55 seconden zou kunnen omsnoeren.

Reisopack omsnoeringsmachine aanschaffen

Bent u, net als Banken Champignons, op zoek naar een manier om zowel horizontaal als verticaal te kunnen omsnoeren en bent u geïnteresseerd in de semiautomatisch omsnoeringsmachine van Reisopack? Of bent u op zoek naar advies over welke machine het beste bij uw (omsnoering) behoefte past? Neem dan contact op met onze specialisten. Wij helpen u graag met het aanschaffen van de juiste omsnoeringsmachine. U kunt ons bereiken via het telefoonnummer +31 (0) 85 077 8387 of via het e-mailadres info@reisopack.nl.