In verwerkingslijnen wordt veelal gebruik gemaakt van volautomatische pallet omsnoeringsmachines. Echter zijn er verwerkingslijnen waarin weinig pallets worden verwerkt en de investering van een volautomatische omsnoeringsmachine te groot is. In dat geval is het mogelijk om te kiezen voor een semiautomatische omsnoeringsmachine.

Reisopack op paal met schuifslede

Deze semiautomatische omsnoeringsmachine bestaat uit een paal en een schuifslede die in de verwerkingslijn kan worden geplaatst. De bindkop zit op de paal bevestigd en kan zo in hoogte worden verplaatst. De paal zit vast op een schuifslede. Een schuifslede is een onderdeel dat vast op de grond wordt geplaatst. De paal is eenvoudig op deze slede naar voren en achter te schuiven. Hierdoor kan de bindkop op de juiste afstand van de pallet worden geplaatst. De pallet kan op een transportband langskomen of de pallet kan naast de paal worden geplaatst met een vorkheftruck of pompwagen. Als de pallet met een vorkheftruck of pompwagen wordt neergezet dan kan er gebruik worden gemaakt van hoekprofielen op de grond zodat de pallet altijd netjes op dezelfde plek kan worden gezet.
Van links naar rechts: schuifslede, dubbele opstelling Reisopack 2800, pallet in het profiel op de grond

Reisopack 2800

Standaard wordt gebruik gemaakt van een Reisopack 2800 op paal en schuifslede. De minimale bindhoogte is 15 cm en de maximale bindhoogte is 240 cm. De machine werkt op 230 volt en kan daarmee gewoon op het stopcontact worden aangesloten. De rol met omsnoeringsband zit op de bovenkant en het is mogelijk om 1 pallet met 4 hoeklatten en 3 bandjes in 55 seconden te omsnoeren.  

Reisopack 2830 verrijdbare omsnoeringsmachine

Als er behoefte is aan het omsnoeren van pallets die niet in lijn worden verwerkt dan kan er gekozen worden voor een verrijdbare semiautomatische omsnoeringsmachine. Deze machine kan naar de pallet worden verreden in plaats van dat de pallet naar de machine moet worden gebracht. In dat geval is een Reisopack 2830 de ideale machine. Deze machine werkt op accu en deze accu is op te laden met 230 volt. Verder heeft de machine dezelfde specificaties als de Reisopack 2800.

Interesse

Bent u op zoek naar een manier om uw producten te omsnoeren voor een veilig transport en vermindering van verpakkingsmateriaal. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie of advies. Bel naar +31 (0) 85 077 8387 of vul het online contactformulier in.