Op de locatie Middenmeer, in de Wieringermeer polder, zit één van de grootste tomatenkwekers van Nederland. Met een oppervlakte van 150 hectare worden er diverse tomaten geteeld, zoals grove trostomaten, cherrytomaten en pruimtomaten. Naast een vestiging in Nederland hebben zij ook diverse locaties in Frankrijk, Marokko en Tunesië. Afgelopen maand zijn twee van onze monteurs langsgegaan op de locatie in Nederland om een onderhoudsbeurt te verrichten aan hun volautomatische omsnoeringsmachines. Deze worden dagelijks gebruikt om de tomaten te omsnoeren op pallets.

Onderhoudsbeurt aan vijf omsnoeringsmachines op locatie

Met maar liefst 150 hectare aan grond worden er enorme hoeveelheden tomaten gekweekt. Het is bijna onmogelijk om al deze dozen en kisten met de hand te omsnoeren. Dit is dan ook de reden dat het tomatenbedrijf ervoor heeft gekozen om een vijftal volautomatische omsnoeringsmachines in de verwerkingslijn te integreren. Voor het bedrijf is het belangrijk dat de werkzaamheden niet te lang stil komen te liggen. Om die reden zijn onze monteurs langsgegaan in Middenmeer om het onderhoud aan de omsnoeringsmachines op locatie uit te voeren. Daarnaast zorgen onze monteurs ervoor dat zij voldoende losse onderdelen bij zich hebben, indien deze vervangen dienen te worden.

Tomaten omsnoeren met de Reisopack 2901 inclusief hoeklatten

De Reisopack 2901 is een horizontale omsnoeringsmachines die ideaal is voor het omsnoeren van dozen en kisten op pallets. Nadat de pallet op de juiste plek staat, worden de hoeklatten automatisch tegen de dozen of kisten geplaatst. Vervolgens worden er drie omsnoeringsbanden strak om de hoeklatten gespannen. Dit voorkomt beweging en zorgt voor extra stabiliteit tijdens het transport. Aangezien tomaten relatief kwetsbaar zijn, is dit een veilige manier om ze te vervoeren. Een groot voordeel van de Reisopack 2901 is dat deze gemiddeld zo’n 50 pallets per uur kan omsnoeren. Daarnaast kunnen er een aantal programma’s vooraf worden ingesteld, waarmee u de machine eenvoudig kunt bedienen. Zo kunt u met één druk op de knop de juiste hoogte van het omsnoeringsband instellen.

Aangezien tomaten relatief kwetsbaar zijn, is het omsnoeren van de pallets met omsnoeringsband een veilig manier voor het transport.

Maak nu een afspraak voor een onderhoudsbeurt bij Reisopack

Bent u ook in het bezit van een omsnoeringsmachine en kunt u zich de laatste keer dat u een onderhoudsbeurt heeft laten uitvoeren niet meer herinneren? Dan is dit waarschijnlijk het juiste moment om een afspraak in te plannen met Reisopack. De onderhoudsbeurt kan plaatsvinden op locatie of bij ons in de werkplaats. Indien u een afspraak wil inplannen, kunt u contact met ons opnemen door te bellen naar +31 (0)850 778 387 of een mail sturen naar info@reisopack.nl. Wij helpen u graag verder!