Tomatenkwekerij Franke heeft recent op een nieuwe teeltlocatie in Naaldwijk een volledig nieuwe verwerkingslijn gemaakt, waar een Reisopack 2905 in is geïntegreerd. Het doel van de verwerkingslijn is om het proces van de geoogste tomaten tot een volle pallet met dozen te automatiseren. Hieronder leest u meer over de installatie van deze volautomatische omsnoeringsmachine bij kwekerij Franke.

Nieuwe tomatenkas met nieuwe verwerkingslijn

Tomatenkwekerij Franke heeft in 2022 een tomatenkas van 9,5 hectare aan de Rijnsburgerweg in Naaldwijk overgenomen. De kwekerij heeft Taks Handling Systems ingeschakeld om deze verwerkingsruimte op te knappen en een compleet nieuwe verwerkingslijn te laten ontwerpen. In het ontwerp is ook een Reisopack 2905 geïntegreerd.

Zo is er een AVG systeem aangelegd, waarbij er een inductiesysteem in het betonpad is gemaakt. Hierdoor kunnen zelfrijdende trekkers de oogstkarren van de schuur naar de kas en andersom vervoeren.

De nieuwe verwerkingslijn, die zich in de schuur bevindt, maakt gebruik van moderne technieken, waardoor de tomaten op een efficiënte manier in grote hoeveelheden verwerkt kunnen worden. Nadat de oogstkarren in de verwerkingslijn worden geduwd, worden de tomaten gewogen en de tomatendozen op een pallet gestapeld.

Reisopack 2905 omsnoeringsmachine

Als laatste stap in de verwerkingslijn worden de pallets met tomatendozen omgesnoerd door de Reisopack 2905. Dit is een volautomatische omsnoeringsmachine, welke pallets kan omsnoeren en hoeklatten om de pallets kan plaatsen door middel van een hoeklattenautomaat. Het voordeel van het omsnoeren van pallets is dat de tomatendozen veilig vervoerd kunnen worden. De keuze voor een Reisopack omsnoeringsmachine is vanwege de positieve ervaringen in het verleden. Kwekerij Franke heeft namelijk al eerder met een Reisopack omsnoeringsmachine gewerkt.

Reisopack 2905 omsnoeringsmachine geïnstalleerd bij tomatenkwekerij Franke | Reisopack

Benieuwd naar hoe de Reisopack 2905 werkt? Bekijk dan onderstaande video:

Reisopack Nederland – omsnoeringsmachines in de tuinbouw

Bent u op zoek naar omsnoeringsmachines voor de groente- en fruitteelt? Dan bent u bij ons aan het juiste adres! Reisopack Nederland specialiseert zich al meer dan 20 jaar in moderne machines in de tuinbouw. Heeft u vragen over een van onze omsnoeringsmachines? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Dit kan door het contactformulier op onze website in te vullen of door te mailen naar info@reisopack.nl. Bij dringende vragen kunt u ook bellen naar +31 (0)850 778 387. De specialisten van Reisopack Nederland staan u graag te woord!