Het belang van regelmatig onderhoud aan machines wordt vaak onderschat. Dit geldt zeker voor omsnoeringsmachines, die voor veel bedrijven essentieel zijn om hun producten veilig en efficiënt te verpakken. Reisopack benadrukt het belang van tijdig onderhoud om de omsnoeringsmachines in topconditie te houden en kwalitatieve prestaties te waarborgen. Lees onderstaand meer over het onderhoud en hoe Reisopack u daarin van dienst kan zijn.

Wanneer is onderhoud nodig?

Na ongeveer 100.000 omsnoeringen is het aan te raden om een onderhoudsbeurt te overwegen. Dit klinkt als een grote hoeveelheid, maar in een drukke productielijn wordt dit aantal sneller bereikt dan men denkt. Specialisten van Reisopack Nederland zien naast de onderhoudsbeurt ook een ander frequent aandachtspunt terugkeren, namelijk de bindkop van de omsnoeringsmachine.

De bindkop is een cruciaal onderdeel van de omsnoeringsmachine. Het is de plek waar de omsnoeringsband wordt strakgetrokken en vervolgens wordt vastgelast. Het lassen vindt plaats op een specifieke plaat in de bindkop, die na verloop van tijd door het constant vast smelten van omsnoeringsbanden vervuild kan raken. Zeker als er gebruik wordt gemaakt van lage kwaliteit omsnoeringsbanden raakt de lasplaat eerder vervuild, wat als gevolg mindere prestaties oplevert.

Omsnoeringsband van Reisopack | Reisopack Nederland

Het reinigen van de lasplaat

Om een omsnoeringsmachine optimaal te laten presteren wordt tijdens een onderhoudsbeurt de lasplaat gereinigd, samen met de rest van de bindkop. Het residu wat tijdens het lassen ontstaat wordt vakkundig verwijderd en onderdelen worden zorgvuldig schoongemaakt. Het onderhoud zorgt ervoor dat de machine weer soepel en efficiënt kan omsnoeren, alsof hij gloednieuw is. Het resultaat is een betrouwbare omsnoering, passend bij de intensiteit van uw specifieke productielijn.

Laat uw onderhoud verrichten door Reisopack

Bij Reisopack bent u aan het juiste adres voor het onderhoud van uw omsnoeringsmachine. Onze specialisten hebben uitgebreide kennis en ervaring op het gebied van dergelijk onderhoud en zorgen ervoor dat uw machine weer werkt als nieuw. Maak via onze contactpagina gemakkelijk een onderhoudsafspraak of bel naar +31 (0) 85 077 8387. Onze specialisten staan u graag te woord!