Hoek group is een familiebedrijf uit Rijnsburg met meer dan 40 jaar ervaring. Het bedrijf houdt zich bezig met de wereldwijde inkoop en verkoop van bloemen en planten. Tegenwoordig worden veel bloemen in dozen verpakt. Deze dozen worden op pallets gestapeld en vervolgens vervoerd naar de plek van bestemming. De dozen werden voorheen door Hoek group vastgemaakt met plastic tape. Dit tape werd samen met hoeklatten om de dozen gewikkeld. Echter werkte dit niet fijn en wordt er vanaf heden gekozen voor het omsnoeren van de pallets met een Reisopack 2830 omsnoeringsmachine.

Links: Dennis en Marco van Hoek group. Rechts: Demonstratie van de Reisopack 2830 tijdens de ingebruikname

      

Omsnoeren in plaats van plastic tapen

Hoek group is een voorloper in de bloemen business met een grotendeels geautomatiseerd transportsysteem. Via honderden meter transportband worden de producten vervoerd door het bedrijf. Zo worden veel bloemen verpakt in dozen van karton, zodat deze niet beschadigen. Daarna worden de dozen gestapeld op pallets. Voorheen werden deze pallets met hoeklatten en plastic plakband vastgemaakt. Echter werkt dit volgens Dennis van Hoek group niet goed: ‘Het plastic tape blijft aan de dozen vastplakken, waardoor de barcodering en uitstraling van de doos worden beschadigd bij het losmaken van het tape’. Daarnaast is volgens Marco van Hoek group het plastic tape niet stevig genoeg: ‘Het plastic tape gaat niet strak om de pallet en heeft te weinig draagkracht. Hierdoor zijn de pallets instabiel tijdens het transport’. Verder wilt Hoek group op vaste hoogtes het omsnoeringsband aanbrengen zodat het personeel hier niet meer over hoeft na te denken. Dit is eenvoudig te realiseren met de verplaatsbare bindkop op de kolom van de machine. Om deze redenen heeft Hoek group gekozen voor twee verrijdbare Reisopack 2830 omsnoeringsmachines van Reisopack Nederland.

Verrijdbare omsnoeringsmachine aan de verwerkingslijnen.

De Reisopack 2830 is een verrijdbare omsnoeringsmachine die handmatig bediend dient te worden. In de hal bij Hoek group heeft de verpakkingslijn verschillende exits. Bij elke exit staan diverse pallets met dozen. De Reisopack 2830 kan gemakkelijk worden verplaatst van de ene exit naar de andere exit om zo de pallets te omsnoeren. Volgens Wouter van Reisopack Nederland is de Reisopack 2830 ideaal in deze situatie: ‘Het is gemakkelijk om de machine bij de pallet te plaatsen, waarna deze handmatig omsnoerd kan worden. Zo kan binnen 55 seconden een pallet met 4 hoeklatten en 3 bandjes worden omsnoerd.