Een omsnoeringsmachine zonder goed omsnoeringsband is als een auto met vierkante wielen. De kwaliteit van het omsnoeringsband is belangrijk voor de performance van de machine, want het heeft een grote invloed op de werking. Omsnoeringsband van een mindere kwaliteit werkt niet fijn en in het slechtste geval valt de omsnoeringsmachine stil. Reisopack Nederland verkoopt een omsnoeringsmachine altijd samen met het juiste soort omsnoeringsband.

Verschillende soorten kwaliteit omsnoeringsband

Omsnoeringsband wordt gefabriceerd van kunststof en rest materiaal. De verhouding hiertussen bepaalt de kwaliteit van het omsnoeringsband. Hoe meer kunststof in verhouding met het restmateriaal, hoe beter de kwaliteit van het band. Beter kwaliteit betekent sterker band en minder vervorming. Er kan dus beter omsnoerd worden met beter band. Tot slot is het mogelijk dat omsnoeringsband van mindere kwaliteit de machine kan beschadigen, omdat het band de machine kan vervuilen.

Soorten omsnoeringsband

De belangrijkste typen omsnoeringsband zijn polyesterband (PET) en polypropyleen (PP) band. PP band is een lichtere variant in vergelijking met PET band. Daarmee voldoet het uitstekend in de meeste situaties en is het geschikt voor het omsnoeren van lichtere goederen. PET band daarentegen is sterker dan PP band. De reden hiervoor is dat PET band zijn spanning behoudt waardoor het erg geschikt is voor het omsnoeren van zware goederen. Beide soorten band zijn recyclebaar en kunnen met een omsnoeringsband versnipperaar zonder veel ruimte in te nemen worden afgevoerd.

Het groene band is PET band en het zwarte band is PP band

Vorm omsnoeringsband

Bij Reisopack Nederland worden er zo veel mogelijk meters omsnoeringslint op een rol gewikkeld, zodat een rol band zo lang mogelijk meegaat. Echter heb je rollen met een kleine kern of een grote kern. De kern is afhankelijk van het type omsnoeringsmachine. Zo is een kleine kern geschikt voor een semi-automatische omsnoeringsmachine en een grote kern is geschikt voor een volautomatische omsnoeringsmachine. Dit komt doordat een grote kern zorgt voor minder krulling in het band. Een volautomaat heeft een betere werking met ‘minder gekruld’ band.

Omsnoeringsband bestellen

Reisopack Nederland heeft een grote voorraad omsnoeringsband beschikbaar. Wilt u dit bestellen? Of wilt u advies voor het type omsnoeringsband dat voor u geschikt is. Bel dan +31(0)850778387 of stuur een e-mail naar info@reisopack.nl