Al decennia is Steenks Service leverancier van omsnoeringsmachines van het merk Reisopack. Deze machines worden veel gebruikt door kwekers om bijvoorbeeld pallets tomaten te kunnen omsnoeren. De Reisopack omsnoeringsmachines worden ook bij koelingslocaties voor fruit ingezet. Zo werden onlangs bij Cool Control, een van de grootste koel- en opslagbedrijven van Nederland, twee Reisopack 2830 machines afgeleverd.

Meer dan 9.000 palletplaatsen

In de drie direct naast elkaar gelegen panden in Maasdijk, vlak langs de A20, beschikt Cool Control over 9.200 palletplaatsen. In oktober 2020 is Cool Control ook begonnen aan de bouw van een 4e pand. Deze palletplaatsen zijn verdeeld over meer dan 40 onafhankelijk te regelen compartimenten, waardoor het mogelijk is om voor elk type fruit de ideale koeltemperatuur te realiseren.

“Cool Control is een dienstverlenend bedrijf naar de klant. Pallets met fruit worden niet alleen in onze koelingshallen opgeslagen, maar wij denken ook mee met de klant wanneer een lading fruit tijdens het transport sterk in kwaliteit is gedaald.” aldus Fred Bakker van Cool Control.

Om alle pallets met fruit veilig te kunnen verplaatsen, is het belangrijk dat de pallets stevig omsnoerd zijn. Dit voorkomt dat pallets omvallen en dat de lading uit de dozen valt. In de zoektocht naar de geschikte machines stuitte Cool Control op Steenks Service.

Waarom de keuze voor een Reisopack 2830?

Fred Bakker, Cool Control: “Wat betreft automatisering is het bij ons wel lastig, omdat wij als bedrijf vele verschillende soorten fust binnenkrijgen en hierdoor heel flexibel zijn. Dit maakt het voor ons lastig om hier machines voor aan te schaffen. Op het gebied van omsnoeren hebben we met de Reisopack 2830 een mooie stap kunnen zetten. Met deze verplaatsbare machines kunnen we overal makkelijk en snel pallets omsnoeren in onze loods. Omdat we op verschillende plaatsen pallets stapelen, kunnen we nu makkelijk op een gewenste plek omsnoeren en hoeven we niet meer met ongebonden pallets te rijden.”

Verrijdbaar en gemakkelijk in gebruik

De Reisopack 2830 is het meest verkochte model omsnoeringsmachine van Steenks Service en is bij veel verschillende soorten bedrijven in gebruik. Waarom deze machine zo populair is, blijkt uit gesprek met Sander Zuidgeest van Steenks Service; “De Reisopack 2830 is een semiautomatische omsnoeringsmachine die verrijdbaar is en erg gemakkelijk in gebruik is. De Reisopack wordt naast de gestapelde pallet geplaatst, waarna de pallet vervolgens handmatig omsnoerd kan worden. Bovendien is de gunstige prijs van de machine een van de redenen waarom dit een van onze meest populaire machines is.”

Bron: https://www.goedemorgengroente.nl/groenten/nieuws/eenvoudig-snel-en-stevig-pallets-omsnoeren/