Op de hoofdlocatie van Bunnik Plants in Bleiswijk bruist het van de bedrijvigheid. Dagelijks passeren hier tienduizenden potplanten de productielijnen en inpakafdeling. Met of zonder toegevoegde waarde zoals keramiek of bodembedekkers worden deze planten verpakt in kartonnen dozen en gestapeld op pallets om uitgeleverd te worden aan klanten in binnen- en buitenland. Voor het omsnoeren en vastbinden van deze gestapelde goederen heeft Bunnik Plants gekozen voor onze automatische Reisopack 2905 HS omsnoeringsmachine.

Omsnoeren van verschillende formaten

Een groot voordeel van de Reisopack 2905 zit hem in het feit dat deze machine verschillende programma’s heeft voor het omsnoeren. Hierdoor kunnen diverse formaten dozen op verschillende hoogtes omsnoerd worden met slechts een druk op de knop. De machine kan daarnaast zelf zijn hoeklatten plaatsen en aandrukken wat veel tijd en arbeid bespaart ten opzichte van de handmatige manier van omsnoeren. Deze machine beschikt over een dubbel voorraadmagazijn hoeklatten met een buffer van circa 2 x 40 latten zodat uw productielijn niet snel tot een halt zal komen. Dit betekent dat u ook voor twee verschillende soorten of lengtes hoeklatten kunt kiezen.

Verschil tussen de 2905 Standaard en High Speed

Bunnik Plants heeft zijn keuze laten vallen op onze High Speed oplossing; de Reisopack 2905 HS. Het voornaamste verschil zit hem, zoals de naam al suggereert, in de snelheid van omsnoeren. Waar het standaard model een pallet met 4 hoeklatten en 3 banden in 65 seconden kan omsnoeren, doet de High Speed dit in 52 seconden (exclusief transport in/uitvoer). Dit is ruwweg 20% sneller dan de standaard Reisopack 2905!

Wie is Bunnik Plants

Bunnik Plants is een potplantenkwekerij dat al jaren bekend is in de (internationale) plantenmarkt. Dit bedrijf, gevestigd in Bleiswijk, heeft de afgelopen jaren een enorme groei meegemaakt. Zo ook het assortiment, dat inmiddels bestaat uit tientallen plantensoorten. Op dit moment produceert Bunnik Plants 1.000.000 planten per week waarvan 600.000 planten per week van de productielocatie uit Bleiswijk komen. Ze importeren vanuit verschillende landen in Azië, Midden-Amerika en de Mediterrane gebieden.

Ook geïnteresseerd in een Automatische omsnoeringsmachine?

Bent u ook op zoek naar een automatische omsnoeringsmachine die horizontaal pallets kan omsnoeren en geïntegreerd kan worden in een volledig geautomatiseerde productielijn? Of wellicht bent u geïnteresseerd in een semi-automatische omsnoeringsoplossing van Reisopack. Bij ons kunt u ook terecht voor informatie en advies over welke omsnoeringsoplossing het beste bij uw behoefte past. Neem dan contact op met onze specialisten. Wij helpen u graag met het aanschaffen van de juiste omsnoeringsmachine. U kunt ons bereiken via het telefoonnummer +31 (0) 85 077 8387 of via het e-mailadres info@reisopack.nl.