Snijbloemenexporteur Florca dat gevestigd is op Trade Parc Westland van bloemenveiling Royal Flora Holland in Honselersdijk heeft al meer dan 20 jaar ervaring in het exporteren van bloemen naar verre bestemmingen. Door hun jarenlange ervaring met luchtvracht zijn zij onder andere uitgegroeid tot een specialist op het gebied van verpakking. Voor het vervoer van bloemen en planten wordt dan ook gebruik gemaakt van specifieke export dozen van stevig golfkarton met speciaal beschermingsmateriaal daarin verwerkt. Voordat de ingepakte dozen op transport gaan worden ze eerst via vacuümkoeling op temperatuur gebracht.

In de gekoelde verladingsruimte worden de bloemendozen dan per eindbestemming verzameld en op pallets gestapeld. De oude manier van het verzekeren van deze pallets voldeed niet meer of had zijn beperkingen. Daarom werd er gezocht naar een nieuwe, snelle en efficiënte manier van het vastbinden van pallets met gestapelde dozen.

Van plastic wikkelfolie naar omsnoeringsband

De oude manier van ombinden van pallets gebeurde met wikkelfolie. In de sector een veelgebruikte oplossing, maar deze had ook zijn tekortkomingen en had in het geval van Florca een nadelige invloed op de exportdozen. Een gevolg was namelijk dat de pallets te langzaam gekoeld worden als ze omwikkeld waren met wikkelfolie, zelfs de wikkelfolie met gaten zorgde voor een te langzame doorstroom van de koude lucht. Om dit proces te versnellen werd gezocht naar een andere manier van omsnoeren. Zo is Florca terecht gekomen bij de semi-automatische omsnoeringsmachines van Reisopack die gebruik maakt van 2 of 3 smalle omsnoeringsbanden per pallet. “Een omsnoeringsmachine zorgt er namelijk voor dat er strips om de pallets heengaan in plaats van krimpfolie, waardoor het vacuümkoelen sneller verloopt.” aldus Alex van der Goes van Florca.

Bijkomend voordeel is dat deze manier van omsnoeren ook nog eens sneller, duurzamer en effectiever is.

Verrijdbare Reisopack 2830 omsnoeringsmachine

Een populair model van Reisopack is de verrijdbare 2830 semi-automatische omsnoeringsmachine. Vanwege zijn flexibiliteit en mobiliteit is deze machine vrijwel overal in de verwerkingsruimte in te zetten. “Naar deze semiautomatische omsnoeringsmachine is veel vraag, mede omdat de Reisopack 2830 verrijdbaar is en zeer gemakkelijk in gebruik is.” aldus Sander Zuidgeest van Reisopack.

De machine kan naast een te omsnoeren pallet gepositioneerd worden waarna binnen een minuut de pallet inclusief het aanbrengen van hoeklatten wordt omsnoert.

Wil je de werking zien van deze machine bij Florca, kijk dan hier: https://www.youtube.com/Reisopack2830