Horizontaal omsnoeren is een manier om producten horizontaal te binden met omsnoeringsband. Deze banden houden dozen of andere gestapelde goederen bij elkaar zodat deze niet meer kunnen verplaatsen tijdens transport op opslag. Reisopack levert machines voor horizontaal en verticaal omsnoeren.

Toepassing van horizontaal omsnoeren

Typische industrieën waar veel goederen horizontaal worden omsnoerd zijn de verpakkingsindustrie, de logistieke sector en meer. De goederen in deze industrieën worden vaak gestapeld op pallets en een horizontale omsnoeringsmachine bindt de goederen in de breedte. Een pallet kan meerdere keren omsnoerd worden en de hoogte van dit omsnoeringsband is zelf te bepalen.

Horizontale omsnoeringsmachines

Horizontale omsnoeringsmachines worden gebruikt om goederen te omsnoeren met omsnoeringsband. De bindkop van de machine beweegt van boven naar beneden. U kunt zelf het aantal banden en de hoogte van het band kiezen om te omsnoeren. Reisopack heeft twee soorten horizontale omsnoeringsmachines in het assortiment. Dat zijn de automatische en semi-automatische omsnoeringsmachines.

Volautomatische horizontale omsnoeringsmachines

De automatische omsnoeringsmachines van Reisopack worden gebruikt in verpakkingslijnen, als stand-alone machine of als verrijdbare machine. De automatische machines worden gebruikt om grote hoeveelheden pallets en goederen elke dag horizontaal te omsnoeren. Daarnaast is het mogelijk dat een machine met hoeklattenautomaat ook automatisch de hoeklatten om de pallet zet zodat dit geheel stevig kan worden gebonden.

Semi-automatische horizontale omsnoeringsmachines

De semi-automatische omsnoeringsmachines van Reisopack kunnen efficiënt uw goederen omsnoeren. Er wordt voor een semi-automatische omsnoeringsmachine gekozen als er niet heel veel pallets omsnoerd te hoeven worden. Daarnaast is de semi-automatische machine beschikbaar in een mobiele of vaste versie. De mobiele machine geeft je flexibiliteit, omdat het makkelijk is om de machine te verplaatsen. De vast machine kan gebruikt worden voor het omsnoeren in verpakkingslijnen.

Service en onderhoud aan uw horizontale omsnoeringsmachine

Bij Reisopack Nederland leveren we nieuwe en zo goed als nieuwe horizontale omsnoeringsmachines. Beide worden geleverd met garantie. Daarnaast biedt Reisopack wereldwijd service en ondersteuning voor onderhoud en onverhoopte reparaties.

Welke horizontale omnsnoeringsmachine past bij u?

Heb je advies nodig voor de juiste horizontale omsnoeringsmachine? Of wilt u een horizontale omsnoeringsmachine kopen? Neem dan contact met ons op door het online formulier in te vullen of te bellen naar +31(0) 85 077 8387.