Horizontale omsnoering is een relatief eenvoudige, efficiënte manier om een verscheidenheid aan producten vast te zetten. Horizontaal geplaatste banden kunnen worden gebruikt om dozen of andere stapelbare producten vast te houden om te voorkomen dat het product op de pallets onstabiel wordt tijdens transport of opslag. Vaak ook gecombineerd met verticale omsnoering of wikkelfolie om het product nog steviger aan de pallet te binden, vormt horizontale omsnoering een veilige oplossing voor lokaal of langeafstandstransport.

Omsnoeren in diverse sectoren

Typische sectoren waar horizontale omsnoering gebruikt wordt zijn onder andere de verpakkingsindustrie, voedingsindustrie, logistiek, sierteelt en vele andere. Enkele voorbeelden van markten en producten zijn onder meer grote huishoudelijke artikelen in dozen, zoals meubels en keukenkasten. Stapelbare of gelaagde producten inclusief zuivelproducten in dozen, en verpakte versproducten zoals avocado’s, appels en tomaten. Vaak worden horizontale banden nog handmatig aangebracht.

Volautomatisch omsnoeren

Reisopack heeft diverse volautomatische horizontale omsnoeringsmachines in het assortiment. De Reisopack 2905 is bijvoorbeeld een hoogproductieve machine die in staat is om drie banden inclusief 4 hoeklatten aan te brengen in circa 65 seconden. De omsnoeringsmachine kan worden geïnstalleerd voor hoogtes die geschikt zijn voor elke toepassing met een maximale laadhoogte van 2,6 meter en een minimum van 145 mm, inclusief pallet.

Het systeem van deze machine kan automatisch. Bovendien kan de bediener indien nodig individuele laadpatronen instellen via het kleuren touchscreen dat ook nog eens in uitgerust met instructievideo’s.

Geautomatiseerde verpakkingslijnen

De meeste automatische Reisopack omsnoeringsmachines kunnen worden geïntegreerd in een geautomatiseerd producttransportsysteem. Deze verpakkingslijnen zijn uitgerust met diverse veiligheidsopties, waaronder hek- en detectiesystemen om de bediening uit te schakelen wanneer de operators zich buiten de werkperimeter van de machine bevinden.

Reisopack levert hoogwaardige omsnoeringssystemen voor een verscheidenheid aan sectoren, waaronder voedsel, logistiek, papier/golfkarton, groente en fruit, consumptiegoederen, hout en vele anderen. Om de prestatie- en productiviteitsdoelstellingen van onze klanten te bereiken maken we gebruik van innovatieve apparatuur gecombineerd met omsnoeringsmaterialen die zijn vervaardigd om machineprestaties te maximaliseren.

Neem contact met ons op

Voor meer informatie over onze omsnoeringsoplossingen kunt u ons bellen op +31(0) 85 077 8387 of een e-mail sturen naar [email protected].