Bent op zoek naar een omsnoeringsmachine welke geschikt is voor het automatiseren van lage volumes? Een halfautomatische omsnoeringsmachine, welke deels handmatig bediend wordt, maakt het mogelijk om goederen, pallets en dozen op een efficiënte manier om te snoeren. De machines van Reisopack zijn geschikt voor de tuinbouw en logistieke sector en zijn beschikbaar in zowel horizontale als verticale modellen.

Wat is een halfautomatische omsnoeringsmachine?

Een halfautomatische omsnoeringsmachine is een machine die gebruikt wordt voor het automatiseren van het proces van het omsnoeren van goederen, pallets of dozen. De machine, welke eenvoudig in een verwerkingslijn kan worden geïntegreerd, vereist deels handmatig werk en is vooral nuttig voor lage volumes of wanneer mobiliteit vereist is. Het omsnoeren zorgt er ook voor dat goederen veilig getransporteerd kunnen worden. Hieronder vindt u de verschillende soorten halfautomatische omsnoeringsmachines van Reisopack.

Top 5 halfautomatische omsnoeringsmachines

Reisopack 2830

Reisopack 2830

De Reisopack 2830 is een horizontale halfautomatische omsnoeringsmachine met een minimale striphoogte van 15 en een maximale striphoogte van 240 cm.

Bekijk de machine

Reisopack 2800 paal / schuifslede

Reisopack 2800 paal / schuifslede

De Reisopack 2800 is een horizontale halfautomatische omsnoeringsmachine met een minimale bindhoogte van 15 en een maximale bindhoogte van 240 cm.

Bekijk de machine

Reisopack 2820

Reisopack 2820

De Reisopack 2820 is een horizontale halfautomatische omsnoeringsmachine met een minimale striphoogte van 16 cm en een maximale striphoogte van 240 cm.

Bekijk de machine

Reisopack 2400

Reisopack 2400

De Reisopack 2400 is een verticale halfautomatische omsnoeringsmachine. De machine is voorzien van een automatisch smeersysteem en is daardoor geschikt voor de visindustrie.

Bekijk de machine

Reisopack 1900

Reisopack 1900

De Reisopack 1900 is een verticale halfautomatische omsnoeringsmachine. De machine is licht en gemakkelijk te verplaatsen door de twee vaste en twee draaiende wieltjes.

Bekijk de machine

Werking van een halfautomatische omsnoeringsmachine

Eerst moet de operator de omsnoeringsmachine bij het om te snoeren object plaatsen. Vervolgens lust de operator het omsnoeringsband om het object heen. Dit omsnoeringsband loopt van de rol via de bindkop. Wanneer het lint om het object heen zit, dient het band in een gleuf in de bindkop te worden gestoken. Hiermee wordt de machine geactiveerd. De machine spant het band strak, last het band vast en snijdt dit vervolgens af. Zo is het object goed en stevig omsnoert.

Voordelen van een halfautomatische omsnoeringsmachine

Een halfautomatische omsnoeringsmachine biedt voornamelijk voordelen voor bedrijven die lage volumes goederen moeten omsnoeren. Uiteraard is het gebruik hiervan veel efficiënter dan handmatig omsnoeren, waardoor uw bedrijf veel kan besparen op handmatig arbeid. Een ander voordeel is de flexibiliteit. Zo zijn de machines verrijdbaar en eenvoudig te bedienen door medewerkers. Bovendien vermindert het gebruik van een omsnoeringsmachine de kans op schade aan de goederen tijdens het transport.

Welke omsnoeringsmachine?

Reisopack heeft zowel horizontale als verticale halfautomatische omsnoeringsmachines in het assortiment. Deze machines zijn beschikbaar in een mobiele of vaste versie. Het kiezen van de juiste omsnoeringsmachine is belangrijk om ervoor te zorgen dat de machine aansluit bij uw situatie. Ieder bedrijf is namelijk anders in haar productie. U kunt hierbij rekening houden met verschillende factoren, waaronder de vorm van het product en de verpakkingswijze die wordt gekozen.

Bij verticaal omsnoeren worden goederen in de lengte omgesnoerd. Dit is handig wanneer u goederen wilt bundelen of lading of goederen aan een pallet vast wilt binden, zodat het niet van de pallet afrolt. Denk aan dozen die worden dichtgebonden of een bundel staal of ander materiaal.

Horizontaal omsnoeren, waarbij goederen in de breedte worden omgesnoerd, wordt gekozen om goederen vast te binden die op een pallet staan. Het gaat dan vaak om dozen of kisten. Bovendien is het bij horizontale omsnoeringsmachines mogelijk om gebruik te maken van hoeklatten om pallets extra stevigheid te geven en ervoor te zorgen dat ze in een rechtere lijn staan vastgebonden. Voor dozen, bakken en kisten geldt dat horizontaal omsnoeren het meest voor de hand ligt, mits deze enigszins recht op een pallet gestapeld kunnen worden. Er is hier echter geen harde grens in.

Toepassing in verschillende industrieën

Halfautomatische omsnoeringsmachines zijn breed inzetbaar. Zo kunnen deze machines in verschillende sectoren in de tuinbouw (denk aan de sierteelt, groente- en fruitteelt, verpakkingsindustrie en de voedingsindustrie) en in de transportsector ingezet worden. Waar in de bouw of industrie vaker gebruik wordt gemaakt van verticale omsnoeringsmachines, wordt in bijvoorbeeld de AGF sector eerder gekozen voor horizontaal omsnoeren.

Halfautomatische omsnoeringsmachines van Reisopack Nederland

Reisopack Nederland heeft zowel nieuwe als gebruikte halfautomatische omsnoeringsmachines in het assortiment. Bij ons bent u verzekerd van een goede kwaliteit en eersteklas service. Onze specialisten adviseren u graag over welke omsnoeringsmachine het best bij uw bedrijf past. Heeft u nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op. Dit kan door ons online contactformulier in te vullen, te mailen naar info@reisopack.nl of bellen op +31(0) 85 077 8387.