U kunt kiezen uit verschillende mogelijkheden voor het omsnoeren van pallets. Als gevolg hiervan kan het kiezen van het juiste omsnoeringstype erg verwarrend zijn.

Reisopack heeft uitgebreide kennis van de beste oplossingen voor het omsnoeren van pallets en dozen, zodat we zoveel mogelijk relevante informatie kunnen verstrekken. Dit zal u helpen beslissen welke omsnoeringsoplossing u kunt kiezen.

Wat is omsnoeren?

Omsnoeren, ook wel "banding" genoemd, is het proces van het fixeren, palletiseren en bundelen van artikelen of producten met behulp van plastic of stalen banden. Dit zorgt ervoor dat de goederen (meestal gestapeld op een pallet) veilig van de plaats van herkomst naar de bestemming worden vervoerd. Reisopack heeft verschillende horizontale en verticale pallet omsnoeringsoplossingen.

Omsnoering wordt gebruikt in verschillende industrieën, waaronder:

  • Bouwnijverheid, bundelen en bevestigen van hardware producten: hout, sanitaire leidingen, bakstenen, tegels, betonblokken.
  • Magazijndistributie van goederen.
  • Het beveiligen van landbouwproducten.
  • Import/export transport.
  • Algemene verpakkingsindustrie

Omsnoering kan ook worden gebruikt om een kartonnen doos vast te zetten. Het wordt gebruikt als back-uptool, dus als de verpakkingstape breekt of van de doos komt, houdt het omsnoeringsband de doos op zijn plaats. De gebruikte banden wikkelen, hechten, lijmen of lassen beide uiteinden van de doos of het pakket. Meestal is een banderolleermachine de juiste oplossing om kleinere hoeveelheden pakketten te omsnoeren.

De band kan eenvoudig worden aangebracht op verpakkingen van alle formaten, inclusief grote kartonnen exportdozen. Als u veel kleine dozen of pakketten heeft die naar één adres worden verzonden, kunt u het omsnoeringsband gebruiken om die artikelen samen te voegen.

Hoe kiest u de juiste omsnoeringsband voor uw klus?

Er zijn vele soorten omsnoeringsmaterialen en machines beschikbaar. Om de juiste resultaten te garanderen, moet u het juiste type omsnoering kiezen voor uw specifieke toepassing.

Voordat u omsnoeringsband of aanverwante machines koopt, moet u een paar vragen overwegen.

  1. Ladinggewicht: eerst moet u het gewicht evalueren van de items die moeten worden vastgezet. Zijn ze gepalletiseerd of los?
  2. Verzendmethode: u moet evalueren hoe uw goederen worden verzonden. In sommige gevallen, als u vindt dat uw goederen niet op de juiste manier kunnen worden behandeld, moet u een zwaardere band gebruiken.
  3. De omsnoeringscapaciteit van uw organisatie: Ten slotte moet u beslissen of u hulpmiddelen voor handmatig omsnoeren wilt gebruiken of dat uw verpakkingsomgeving meer geschikt is voor een geautomatiseerde omsnoeringsoplossing.

Samenvatting van het kiezen van de juiste omsnoeringsoplossing

Bij Reispack hopen we dat dit korte overzicht van de beschikbare opties het voor u wat gemakkelijker heeft gemaakt om te beslissen welke omsnoering voor u geschikt is. Zoals u kunt zien, zijn er veel factoren waarmee u rekening moet houden en elke batch verdient zijn eigen unieke analyse.

Als u hulp nodig heeft bij het evalueren van uw beste omsnoeringsoptie, neem dan contact met ons op bij Reisopack en wij helpen u graag verder. U kunt ons een e-mail sturen: [email protected] of ons bellen: +31 (0) 85 077 8387.