Wilt u een omsnoeringsmachine aanschaffen of bent u benieuwd wat omsnoering voor uw organisatie kan opleveren? Dan heeft Reisopack op deze pagina een gids geschreven die u kan helpen bij het maken van een keuze voor de juiste omsnoering en bijbehorende omsnoeringsmachine.

Wat is omsnoering?

Omsnoering, oftewel omsnoeren, is het proces van het vastmaken of bundelen van goederen met behulp van banden. Dit zorgt ervoor dat de goederen veilig getransporteerd kunnen worden. Deze banden worden omsnoeringsband genoemd. Er zijn verschillende types omsnoeringsband waarmee u kunt omsnoeren.

De eerste stap is om te bekijken wat u gaat omsnoeren. U kunt hierbij kiezen uit drie dingen. De eerste is omsnoering van goederen op pallets. Het tweede is het bundelen van goederen. Het derde is het dichtvouwen van dozen. Omsnoering bij Reisopack wordt gedaan met omsnoeringsband dat door de machine wordt gelast, zodat u dit niet met de hand met een klem hoeft te doen. Wanneer u weet wat u gaat omsnoeren dan kunt u verder naar de volgende stap, namelijk de richting van het omsnoeringsband.

Horizontale of verticale omsnoering

Bij horizontale omsnoering worden de goederen in de breedte omsnoerd en bij verticale omsnoering worden de goederen in de lengte omsnoerd. De richting van de omsnoering is afhankelijk van het soort product en van uw voorkeur. Goederen op pallets worden hoofdzakelijk horizontaal omsnoerd. Het bundelen van goederen en het dichtvouwen van dozen gebeurd meestal in verticale richting. Wanneer u de richting van omsnoering weet dan kunt u verder naar het type machine. Twijfelt u wat de beste richting is? Neem dan contact op met onze specialisten zodat zij u van advies kunnen voorzien.

Automatisch of semi-automatisch omsnoeren

Omsnoering kan automatisch of semi-automatisch uitgevoerd worden. Een automatische omsnoeringsmachine werkt zelfstandig, terwijl een semi-automatische omsnoeringsmachine door een operator moet worden bediend. Dit zorgt er logischerwijs voor dat de investering voor de aanschaf in een automatische machine groter is dan een semi-automatische machine. In beide gevallen bespaart omsnoering tijd en arbeid, maar afhankelijk van het aantal om te snoeren goederen kiest u de machine die bij u past. Als u het type machine heeft bepaald dan kunt u verder naar het soort omsnoeringsband. Heeft u nog vragen over uw benodigde capaciteit. Neem dan contact op met een van onze specialisten.

Omsnoeringsband

Reisopack heeft twee soorten omsnoeringsband beschikbaar. Namelijk polyester (PET) band en polypropyleen (PP) band. PET band is erg sterk, elastisch en keert terug naar zijn oorspronkelijke vorm. PP band is sterk en vervormt weinig. PP band is geschikt voor het omsnoeren van lichte tot middelzware goederen en PET band is geschikt voor het omsnoeren van zware goederen. PP band wordt het meest gebruikt en is goedkoper dan PET band. Beide soorten van zijn recyclebaar.

Juiste omsnoering voor u

Is het u gelukt om met behulp van bovenstaande gids te bepalen welk type omsnoering bij u past? Als u nog vragen hebt of als u op zoek bent naar een specifieke oplossing die hierboven niet is beschreven, neem dan contact op met onze specialisten zodat wij u van extra advies kunnen voorzien zodat u het juiste type omsnoering kunt kiezen. U kunt ons contact formulier invullen of +31(0) 85 077 8387.