Rozen, chrysanten, tulpen, en vele andere bloemen worden verpakt in dozen om ze te beschermen tijdens het transport. Daarnaast kan er meer volume vervoerd worden op het moment dat de bloemen liggend in een doos verpakt worden, in plaats van bijvoorbeeld rechtopstaand in een emmer. Om deze dozen goed compact bij elkaar gebundeld te houden zodat ze stabiel staan tijdens het transport kan gebruik gemaakt worden van een bindmachine voor bloemen.

Assortiment bindmachine bloemen

Reisopack heeft diverse bindmachines in het assortiment die geschikt zijn voor de bloemensector. Onze bindmachines kunnen zowel als losse unit ingezet worden of ingebouwd worden in een bloemenverwerkingslijn. U kunt bijvoorbeeld de bindmachine aan het einde van een transportband installeren waarbij dozen verticaal omsnoert worden. De doos kan automatisch of met de hand onder een boog geplaatst worden waarna via een knop of voetpedaal een plastic omsnoeringsband om de doos heen wordt gespannen. Door middel van een elektrisch verhittingssysteem wordt de band dan aan elkaar gesmolten en afgeknipt. Hierna is de machine onmiddellijk klaar voor de volgende cyclus. De verwarmingstemperatuur en afkoeltijd zijn bij de meeste machines variabel instelbaar waardoor de bindtijd kan variëren.

Horizontale bindmachine bloemen

Naast verticaal omsnoeren zoals hierboven omschreven staat, heeft Reisopack ook diverse machines leverbaar die uw bloemen horizontaal kunnen omsnoeren. Deze horizontale bindmachines zijn voornamelijk geschikt voor het omsnoeren van gestapelde ladingen op bijvoorbeeld pallets. Ze zijn zowel automatisch als semi-automatisch te verkrijgen waarbij de automatische oplossing geschikt is voor grotere partijen en geïntegreerd kan worden in een automatische verwerkingslijn.

Bindmachines voor diverse sectoren

Naast in dozen verpakte bloemen en boeketten zijn onze Reisopack bindmachines ook geschikt voor andere omsnoeringswerkzaamheden in sectoren zoals de logistiek, bouw, voedingsindustrie, verpakkingsindustrie en de groente- en fruitteelt.

Bent u op zoek naar een bindmachine voor bloemen?

Reisopack heeft een groot assortiment aan zowel nieuwe als gebruikte omsnoeringsmachines geschikt voor diverse sectoren, zoals de bloemensector. Bent u op zoek naar een omsnoeringsoplossing, of bent u benieuwd welke machine u het beste kunt aanschaffen voor uw behoefte? Onze deskundige medewerkers gaan graag samen met u op zoek naar de diverse mogelijkheden en kunnen u voorzien van advies. Vul vrijblijvend ons contactformulier in of bel ons via +31 (0) 85 077 8387.