In de verpakkingsindustrie wordt veelvoudig gebruikt gemaakt van dozen om producten in te verpakken zodat deze veilig vervoerd kunnen worden en deze bij elkaar worden gehouden. Bij Reisopack Nederland hebben we diverse machines die uw verpakkingsprocessen makkelijker kunnen maken, zoals een automatische dozensluiter. Deze dozensluiter zorgt ervoor dat uw dozen automatisch worden dichtgebonden.

Dozensluiter geïntegreerd in verpakkingslijn

Machines van Reisopack zijn makkelijk te integreren in bestaande productielijnen. De dozensluiter kan volledig worden geïntegreerd in een geautomatiseerde verpakkingslijn. Met behulp van sensoren wordt de machine aangestuurd vanuit de verpakkingslijn zelf, zodat de dozen automatisch worden gebonden. Ook is het mogelijk om een semi-automatische dozensluiter te integreren.

Volledig automatische dozensluiter

Bij een volledig automatische dozensluiter is geen operator meer nodig om de dozen te omsnoeren. Dit is ideaal wanneer er veel dozen omsnoerd dienen te worden. Met onder andere een automatische dozensluiter kunt u de gehele productielijn automatiseren, zodat het productie proces zo makkelijk mogelijk verloopt.

Semi-automatische dozensluiter

Wanneer u geen grote aantallen dozen hoeft te sluiten of wanneer u flexibel wilt zijn met de positie van uw machine, dan is een semi-automatische dozensluiter geschikt voor u. Er kan gekozen worden voor een dozensluiter met een voetpedaal of drukknop. Hiermee blijft de omsnoering automatisch, maar is er wel een operator nodig voor de aansturing van de machine.

Ook kunt u kiezen voor een semi-automatische omsnoeringsmachine waarbij het omsnoeringsband zelf moet worden aangebracht. De operator trekt het omsnoeringsband om de doos heen en steekt dit in de machine zodat het band wordt strak getrokken en gelast.

Geen plastic tape meer nodig

Door dozen te omsnoeren in plaats van dicht te tapen of dicht te wikkelen heeft u geen plastic meer nodig. U heeft hierdoor geen last meer van het beschadigen van de doos wanneer u dit plakband loshaalt. Ook maakt u geen gebruik meer van plastic voor het dichtmaken van de dozen. U gebruikt nu wel omsnoeringsband in plaats van plastic tape, maar dit band is eenvoudig te recyclen.

(Semi-)automatische dozensluiter van Reisopack

Reisopack heeft een ruim aanbod aan dozensluiters. Al deze machines worden gebruiksklaar afgeleverd en geïnstalleerd naar de behoeftes van de klant. Heeft u interesse in een van onze dozensluiters, neem gerust vrijblijvend contact met ons op via het formulier of bel naar Reisopack via +31(0) 85 077 8387.