PP band is een relatief goedkoop omsnoeringsmateriaal in vergelijking met andere materialen. Polypropyleen band is een omsnoeringsband dat gemaakt wordt van een thermoplastisch polymeer genaamd polypropyleen. PP plastic band is de goedkopere variant van het nieuwere PET-band. Ondanks dat de nieuwe benaming voor polypropyleen sinds kort aangepast is naar ‘polypropeen’, staat hij bij verbruikers van deze kunststof nog steeds het meest bekend onder de oude benaming (polypropyleen).

Polypropyleen materiaal heeft als grootste voordeel dat het eenvoudig gerecycled kan worden. Hierdoor is PP band ook recyclebaar en minimaliseert het schade aan de natuur. De producten die van polypropyleen materiaal zijn gemaakt worden gemarkeerd met een recyclecode die bestaat uit de letters “PP”. Dit verklaart tegelijkertijd waar de naam PP band vandaan komt.

Gebruik van polypropyleen band

Vanwege zijn gunstige breeksterkte, hoge elasticiteit en geringe spanningsverlies is het uitermate geschikt als omsnoeringsband voor licht tot middelzwaar unitiseren, palletiseren en bundelen. Onze polypropyleen band is licht van gewicht, gemakkelijk in het gebruik en zowel handmatig als machinaal te verwerken zowel in horizontale als verticale omsnoeringsmachines.

Kenmerken en voordelen van polypropyleen band:

 • Het materiaal is recyclebaar
 • Hoog niveau van rekbaarheid
 • Flexibel
 • Roest niet en is bestand tegen agressieve stoffen

Polypropyleen band is ideaal voor:

 • Omsnoering van lichte tot middelzware ladingen
 • Korte transportreizen
 • Ladingen beschermen tegen omgevingscondities
 • Verschillen tussen PP band en PET band

  PP band is de meest gebruikte omsnoeringsband in de verpakkings- en transportwereld. Dit is met name te verklaren aan het feit dat deze omsnoeringsband prijstechnisch erg aantrekkelijk is.

  Naast polypropyleen is er ook PET band beschikbaar. Dit type omsnoeringsband is wat later ontwikkeld en is van een hogere kwaliteit, wat dan ook weer terug te vinden is in de prijs. PP band voldoet meestal uitstekend omdat de elasticiteit, breeksterkte en spanningsverlies voor veel toepassingen ruim voldoende is.

  Polypropyleen band is geschikt voor zowel machinaal als handmatig omsnoeren en verstevigen. Het omsnoeren op machinale wijze bespaart uiteindelijk een hoop tijd. Bij Reisopack kunnen wij u adviseren welke omsnoeringsmachines het beste bij uw bedrijfsvoering passen.

  PP band kopen bij Reisopack

  Als u overweegt om PP omsnoeringsband aan uw verpakkingsoplossing toe te voegen, neem dan contact op met een van onze deskundige verpakkingsspecialisten via ons contactformulier op de website of neem telefonisch contact op via +31 (0) 85 077 8387.