PP band, oftewel polypropyleen band, is een materiaal dat gemaakt wordt van een thermoplastisch polymeer genaamd polypropyleen. Polypropyleen kan worden gebruikt als omsnoeringsband en is relatief goedkoop in vergelijking met andere materialen. PP band is dus de goedkopere variant van het nieuwere PET band. PET band, oftewel polyethyleentereftalaat, is een thermoplastisch polyester. Polypropyleen is dus een plastic omsnoeringsmateriaal dat vandaag de dag officieel bekend staat als ‘polypropeen’, maar wordt in de volksmond nog steeds genoemd onder de oude benaming.

Gebruik van polypropyleen band

PP band is ideaal om als omsnoeringsband te gebruiken voor het omsnoeren van lichte tot middelzware goederen, zodat deze veilig getransporteerd kunnen worden. Dit komt door de hoge elasticiteit, het geringe spanningsverlies en gunstige breeksterkte van het band. Daarnaast is PP band prijstechnisch gezien erg aantrekkelijk ten opzichte van andere omsnoeringsband materialen. Om deze redenen is PP band het meest gebruikte omsnoeringsmateriaal in de verpakkings- en transportwereld. Ons PP band is licht van gewicht, gemakkelijk in gebruik en kan zowel handmatig als machinaal worden verwerkt in de horizontale en verticale omsnoeringsmachines.

Verschillen tussen PP en PET band

Naast PP band is er ook PET band beschikbaar. PET-band is later ontwikkeld en heeft een hogere kwaliteit dan PP band. PP band is dan ook sterker en kan worden gebruikt voor het omsnoeren van zware goederen. Dit is dan ook terug te vinden in de prijs van het PET band. In de meeste gevallen voldoet PP band als omsnoeringsband.

Recyclen van omsnoeringsband

Polypropyleen band is, net zoals PET band, geschikt om na afloop te recyclen. Zowel PP band als PET band zijn van plastic en daarmee ook recyclebaar. Omsnoeren is dus een duurzamere manier om goederen te vervoeren in plaats van de gehele lading in te wikkelen met plastic.

Goede kwaliteit omsnoeringsband

Voor de werking van uw omsnoeringsmachine is het van belang dat u de juiste kwaliteit omsnoeringsband gebruikt. PP band van een te lage kwaliteit kan ertoe leiden dat het omsnoeringsband scheurt. Daarnaast zorgt een te lage kwaliteit band voor een te grote vervorming waardoor het band niet strak gebonden kan worden. Tot slot kan een slechte kwaliteit band ervoor zorgen dat de bindkop vervuild raakt waardoor na verloop van tijd de machine minder gaat werken. Bij Reisopack Nederland leveren wij uitsluitend PP band van een goede kwaliteit en met voldoende meters op een rol, zodat u zo lang mogelijk met veel plezier kunt omsnoeren.

PP band kopen bij Reisopack

Als u overweegt om PP omsnoeringsband voor uw machine te kopen, neem dan contact op met een van onze verpakkingsspecialisten via het contactformulier op de website of bel ons via +31(0) 85 077 8387.